Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Halk Günü" görüşmeleri çerçevesinde Samsun'da faaliyet gösteren 3 ayrı derneğin temsilcilerini kabul ederek görüştü.
Başkan Yılmaz'ın ilk konukları "Türkiye Hemşireler Derneği" Samsun Şubesi üyeleriydi. Ziyarete Dernek Başkanı Rahşan Yılmaz ve dernek yönetiminde bulunan hemşireler Merve Bolat, Arzu Saka Durmuş, Kader Aşçı, Arzu Göksel Keskin ve İlknur Aydın Avcı katıldı. Geçen ekim ayında yönetim değişikliği ile göreve gelen dernek yönetiminin yeni üyeleri kendilerini tanıtarak yaptıkları çalışmalarla ilgili Yılmaz'a bilgi verdiler. Samsun'da şu an için 468 üyeye sahip olduklarını ancak 3000 hemşirenin görev yaptığı Samsun'da bu sayıyı artırmak için çaba gösterdiklerini belirten Dernek Başkanı Rahşan Yılmaz, "Biz siyasetin dışında, üyelerimizin daha iyi şartlarda görev yapması ve sorunlarının giderilmesi amacıyla görev yapan bir derneğiz. Bu nedenle üye sayımızı artırmak ve ileride aynı Türk Tabipler Birliği gibi bir meslek odası statüsü kazanmak istiyoruz" dedi.
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz da hemşirelik mesleğinin çok dinamik ve önemli bir meslek olduğunu ifade ederek, "Samsun ciddi olarak bir sağlık kenti olma hedefi olan ve bu yılda da önemli mesafeler almış bir şehir. Bu nedenle burada görev yapan hemşirelerimize de çok önemli görevler ve sorumluluklar düşüyor. İşte sizlerin bu meslektaşlarınızın eksikliklerini tamamlamak, her anlamda onları desteklemek ve geliştirmek adına önemli bir işleviniz olmalı. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her anlamda yanınızda olmaya her türlü desteği vermeye ve yardımcı olmaya hazırız. Yeter ki düşünün, üretin, organize edin ve bize sunun. Ben sizin için her türlü kolaylığı sağlayacağım" diye konuştu.

DOWN SENDROMLU ÇOCUKLARIN ZİYARETİ
Başkan Yılmaz'ın ikinci konukları Samsun Down Sendromlular Derneği üyeleri ve down sendromlu çocuklardı. Ziyarete Dernek Başkanı Muzaffer Altuntaş, Dernek Başkan Yardımcısı Özlem Yeşilyurt, muhasip üye Halil İbrahim Can, Genel Sekreter Ulviye Demirci, üye Özgür Özaygın ve down sendromlu çocuklar Müslina Özdamar, Aylin Düzgün, Kaan Ersan ve Harun Can katıldılar.
Dernek Başkanı Muzaffer Altuntaş dernek olarak Samsun ve diğer derneklerle birlikte ulusal düzeyde yaptıkları faaliyetlerle ilgili Yılmaz'a bilgi verdi. Samsun'da yaklaşık olarak 300-500 arası down sendromlu çocuk olduğunu tahmin ettiklerini söyleyen Altuntaş, "Biz henüz 70 aileye ulaşabildik. Bu konuda Samsun'daki zihinsel engelli hastaların içerisinden down sendromlu olanların ayrılması konusunda Sayın Valimizin de talimatıyla bir çalışma yapılıyor. Bu çok önemli. Down sendromu olan hastalar diğerlerinden farklıdır. Verdiğinizi alırlar ve uygularlar. Biz Samsun'da içinde garson olarak Down Sendromlu çocuklarımızın çalıştığı bir Down Cafe açmak için yola çıktık. Derneğimiz ve Türkiye İş Kurumu Samsun Şubesi ortaklığıyla 15 down Sendromlu çocuğumuza garsonluk eğitimi verilmeye başlandı. Amacımız bu gençlere sertifika verip onlara istihdam sağlamak. Bu kafe açıldığında bir sabah Sayın Başkanımızı da aramızda görmeyi çok isteriz" şeklinde konuştu.
Başkan Yılmaz da bu tür derneklerin geliştirdiği ve özellikle belirli konularda engeli olan insanları sosyal hayatın içine sokabilecek, onların yalnızlığını ve tecridini yok edecek projelerin kendisini çok duygulandırdığını dile getirerek, "Bu çocuklarımızın ve onların ailelerinin hayatlarını kolaylaştıran, onlara umut aşılayan, hayata bağlayan her türlü projenin sonuna kadar arkasında durur ve destek veririm. Bu bizim için hem bir görev hem bir sorumluluk hem de ibadettir" ifadelerini kullandı.

YILMAZ: "KAYAK KAYMAYI 3-4 SAAT İÇERİSİNDE ÖĞRENDİM"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ın son konukları Samsun Kayak Kulübü üyeleri oldu. Ziyarete Kulüp Başkanı İdris Kibaroğlu ile birlikte üyeler Hülya Korkut, Levent Özden, Dilek Ünder, Mehmet Ali Gürcüoğlu, Betül Demir, İsmet Pehlivan, Akın Kıyıcı, Hakan Taşkın, Çağatay Batman ve Muharrem Sökmen katıldılar.
Kulüplerine kayıtlı 28 sporcu olduğunu ve düzenli olarak kayak öğrenmek isteyen kişilere eğitim verdiklerini belirten Kulüp Başkanı Kibaroğlu, "Biz tüm çalışmalarımızı ve sporumuzu Ladik Akdağ'daki tesislerde yapıyoruz. Burası kar kalitesi olarak çok güzel bir yer. Ancak rüzgar nedeniyle karın zeminde kalmasında sıkıntılar yaşanıyor. Bunun için geçen yıl yapılan ağaçlandırma çalışmalarında iyi bir yol alındı. Şimdi de rüzgar panelleri yapılıyor. Hafta sonları özellikle Akdağ tüm çevre illerinden yüzlerce konuğu ağırlıyor" dedi.
Başkan Yılmaz da kayak sporunun çok güzel ve zevkli bir spor olduğunu belirterek, "Ben bundan birkaç yıl önce gittiğim bir kayak merkezinde 3-4 saat ders almış ve kaymaya başlamıştım. Unutmuşum mudur bilmiyorum ama çok zevkli bir spor. Akdağ'daki tesisler aslında Samsun turizmi için çok önemli. Düşünsenize bir sahil şehrisiniz ve denizin kıyısından 85 km. mesafede 1-1.5 saatte ulaşabileceğiniz bir kayak merkeziniz var. Bu gurur verici bir şey. Yalnız bunu daha iyi tanıtmalıyız bence. Bu konuda ben her türlü desteği veririm. Bizim biboardları kullanalım, burayı daha çok insana tanıtalım. Bu çok önemli" açıklamasında bulundu.
(SAM-SLH-Y)

12.01.2013 14:40:24 TSI

Editör: Wan Haber