Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a zehir zemberek sözlerle yüklenerek, "Tanju Özcan, vatandaşı dava açıp para kazanmak için kışkırtıyor. Aklını farklı işlere yor. Hep üç kağıtçılık" dedi.
Karaçayır'da bulunan bir kafede basın toplantısı düzenleyen Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'a sert sözlerle yüklendi. Gündeme dair değerlendirmelerde bulunan Yılmaz, konuyu CHP Milletvekili Tanju Özcan'a getirdi. Başkan Yılmaz, Tanju Özcan'ın vatandaşları belediyeye karşı kışkırtıp dava açmalarını istediğini ve açılan davalara avukatlık yaparak para kazandığını söyledi. 18'nci madde ile ilgili bilen bilmeyen herkesin yorum yaptığını belirten Yılmaz, uygulamaların ilk olarak Gerede ilçesinde bittiğini ifade etti. 20 senelik belediyecilik geçmişi olduğunu söyleyen Başkan Yılmaz, "18. madde uygulaması adil bir uygulamadır. Bu kadar adil bir uygulama sanki belediyenin halkın arazisinde gözü varmış gibi gösteriliyor. Ana muhalefet partisi bu uygulamayı herkesi mahveden bir uygulama olduğu yalanını söyleyerek kampanya yürütüyor" diye konuştu.
Başkan Yılmaz, siyasetten önce faaliyette bulunduğu ticari hayatı ile ilgili yazılanlardan sonra ticaretten vazgeçtiğini belirterek, uygulama ile ilgili şimdiye kadar Sakarya İdari Mahkemesi'ne 23 dava açıldığını belirtti. Tanju Özcan'ın, Bolu'daki bir köy ziyaretinde vatandaşlara uygulamaların haksız olduğunu ve dava açmaları gerektiğini söylediğini belirten Alaaddin Yılmaz, "Köylülere dava açmaları için dilekçe veriyor. Köyde vatandaşlara 'belediye sayesinde zengin oldum' demiş. Davalar sayesinde. 18. madde ile ilgili de davalar açmış. Ve 23 davanın 19 tanesini bu vekil açmış. Vatandaşların parasını almak için böyle davranıyor. Köylülere 'dava açarsanız kazanırsınız' diyor. Bolu Belediyesi'nin sabıkalı olduğunu o nedenle açılan davaları kazanma şansının yüksek olduğunu söylemiş. Buradan sesleniyorum. Elinde belge olup da açıklamayan yalancıdır. Belediyenin kaybettiği bir dava yok. Amaç para kazanmak" ifadelerini kullandı.
Belediye işçilerinin işten çıkarılma sürecinde de Özcan'ın işçileri kullanıp açılan davalardan para kazandığını söyleyen Başkan Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı;
"Para için her türlü yalanı dolanı söylüyor. Hayatı yalan üzerine kurulu. Köyleri mahalle yaptığımız zaman vatandaşları ayaklandırdı. Ben sırtımda küfe taşımadığım için kimseye minnet etmem. Mahkeme tescilli olan bir konu var. O da kent bilgi sistemi. İhale yapılmış, para ödenmiş ama ortada sistem yok. Hukuku da iyi bildikleri için bir şey yapılamıyor. Bizim de kendileri gibi pislik içinde olduğumuzu zannediyorlar. Şaklabanlık yapmak, Bolu'nun adını mecliste ve ulusal basında kötü göstermek doğru değil. Vatandaşı belediyeye karşı kışkırtmasının altında dava açıp para kazanmak gayesi var. Eğer gerçek vatanperver ise davaları bedava açsın. Basitleşmesin. Aklını faydalı işlere yorsun. Hep üç kağıtçılık."
(MÇ-İÇ)

29.01.2013 15:12:37 TSI

Editör: Wan Haber