Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Suriye'de devam eden iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen ve Samsun'a yerleştirilen ailelerle öğlen yemeğinde bir araya geldi.
Yılmaz, Suriyeli ailelerle tanışmak ve sıkıntılarını öğrenip yardımcı olmak amacıyla düzenlenen yemekte ailelerle yakından ilgilendi. Suriye'den kaçarak Samsun'a kadar gelen ailelerin bir dramı yansıttığını dile getiren Yılmaz, "Kim olursa olsun bir insanın yerinden, yurdundan, yaşadığı ortamdan kopmak zorunda olması çok zor bir şey. Ama unutmayın bir gün bu sıkıntılarda geçecek. İnşallah sizlerde evlerinize yeniden kavuşacaksınız. Ama bu süre içerisinde biz sizleri bağrımıza basmaya, başımızın üzerinde ağırlamaya hazırız. Hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyor ve şehrimize hoş geldiniz diyorum. Türkiye büyük bir ülke ve yaralarınızın sarılması için de hep yanınızda olacak. Hepiniz Allah'a emanet olun" dedi.
Ailelerle sohbet eden ve hikayelerini dinleyen Başkan Yılmaz, Suriyeli çocuklara da oyuncak hediye etti. Bu arada aileler yemeğin ardından otobüsle Samsun'u gezerek yabancısı oldukları şehri biraz da olsa tanıma şansına sahip oldular.
(SAM-SLH-Y)

13.02.2013 15:08:41 TSI

Editör: Wan Haber