Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, AK Parti Giresun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi'nde tecrübelerini paylaştı.
AK Parti Giresun İl Binası'ndaki organizasyona katılan partili, partisiz çok sayıda Giresunluya hitap eden Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz, genç bir mühendis olarak başladığı iş yaşamından başlayarak siyasete kadar uzanan süreçte yaşadıklarını ve tecrübelerini anlattı. "Hangi işte olunursa olunsun yaptığınız işi sevmelisiniz" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eğer işinizi sever ve sahip çıkarsanız, daha da açık söyleyeyim işinizin sahibi olursanız başarılı olursunuz. Ben hayatım boyunca her zaman kendi işime sahip çıktım ve o işi sahiplendim. Bir başkasının yönlendirmesi ve söylemesi ile değil kendi kararlarımla o işi yaptım ve arkasında durdum. Bu söylediklerimden hiç kimseyi dinlemeyin, kimseye danışmayın, tavsiye almayın anlamı çıkmasın. Elbette bir işi yaparken danışacağınız, bilgi alacağınız insanlar olacak. Ama son noktada o işin yanında ve bizzat içerisinde iseniz kararı verecek olan siz olmalısınız."
Genelde ya da yerelde siyaset yapmak ve hizmet vermek için seçilmiş olmanın ve koltuğa oturmanın yeterli olmadığını vurgulayan Yılmaz, "Her şeyden önce hizmet vereceğiniz coğrafyayı, o coğrafyanın ekonomik, sosyolojik, psikolojik yapısını çok iyi bilmeniz, gözlemlemeniz, anlamanız ve sonrasında da çok çalışmanız gerekir. Ben koltuğumda otururum nasıl olsa işler yürür anlayışı bitmiştir, eskilerde kalmıştır. Ben her sabah evden çıktıktan sonra şehrimde devam eden çalışmaları, projeleri gezer, inceler ondan sonra belediyeye geçerim. Günümüz yönetim anlayışında bugünü kurtarmak diye bir şey kalmamıştır. Bugünden sonraki 5 hatta 10 yılı planlamalı, icraatlarınızı buna göre yapmalı 10 yıl sonraki gelişimi öngörüp vizyonunuzu geniş tutmalısınız" diye konuştu.
(SAM-SLH-Y)

04.01.2013 14:28:29 TSI

Editör: Wan Haber