Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, gelenekselleştirdiği yılsonu muhtarlar toplantısını ilçedeki hizmet veren diğer kamu kurum ve kuruluşların temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirdi.
Okutan Konağı'nda düzenlenen kahvaltıya Talas'a bağlı 21 mahalle muhtarının yanı sıra Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Su ve Kanalizasyon İdaresi, Kayseri ve Civarı Elektrik T.A.Ş., İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve İlçe Sağlık Grup Başkanlığından amirler katıldı.
Her yıl muhtarlarla toplantı yapıp, gerçekleştirilen hizmetleri ve eksikleri değerlendirdiklerini belirten Talas Belediye Başkanı Rifat Yıldırım, Kayseri'de kamu kurum ve kuruluşlarının örnek düzeyde birlikte çalıştığını söyledi. Başkan Yıldırım, ihtiyaçların yüz yüze muhtarlardan öğrenilmesinin önemli olduğuna dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Şehrimizi hep birlikte kalkındırıyor ve geliştiriyoruz. Hizmeti birlikte yapıyoruz. Toplumda sorumluluk, yerel yönetimde, kurumlarda ve muhtarlıklardadır. 2012 yılını geride bıraktık. 2012'nin değerlendirmesini yaparken 2013'ün de ihtiyaç ve taleplerini yine birlikte planlayacağız. Kurumlar olarak 2013 yılına ait programlar hazırlandı, ancak öncelikler noktasında istişare ederek karar vermek en doğrusu. 2012 yılı şehrimiz ve Talas adına hizmetler dolu geçen yıl oldu. Talas'ın nüfusu 9 yıl önce 30 binken şuan 110 binlerde, fakat verilen ruhsatlarla birlikte 150 bin kapıda hazır. Yani hızla gelişen bir ilçeden bahsediyoruz. İşimizin kolay olmadığının farkındayız. İnsanlar Talas'a yaşanabilir diye geliyor. Şehirler de insanlar gibi doğup, büyüyüp, yaşlanıyor. Tesisatlar da yorulabiliyor. Hasbi şekilde hizmet etme gayretiyle çalışınca Rabbim muvaffak eyliyor. Bizler Kayseri olarak gerçekten şanslıyız. Yerel yönetimler olarak Büyükşehir ve ilçe belediyelerle birlikte kurumlar da ahenkle çalışıyor. Şehrin gelişmesine emeği olan herkese teşekkür ediyorum."
Konuşmanın ardından muhtarlar ulaşım, eğitim, sağlık ve yerel yönetim konularındaki görüş ve isteklerini Yıldırım'a iletti.
(MFT-AÖ-Y)

04.01.2013 15:59:41 TSI

Editör: Wan Haber