Mersin'in merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, bir dönem daha halktan oy istediğini belirterek, 2014 seçimlerinde aday olduğunu açıkladı.
CHP'li Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, bir dönem daha belediye başkanlığına talip olduğunu İHA'ya açıkladı. Adaylığı ile ilgili şu ana kadar partisinin genel merkezi ve yönetimle bir görüşme yapmadığını ifade eden Yıldırım, aday belirleme yönteminin partinin üst organlarınca kararlaştırılacağını, ön seçim ya da merkez yoklamasından hangisi olursa olsun bunu saygıyla karşılayacağını kaydetti. Mezitli Belediye Başkanlığına talip çok sayıda aday adayı olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Ama şunu samimiyetle ifade ediyorum ki, burada ne kadar aday adayı arkadaşımız varsa her birisine saygıyla bakarım. Yani Uğur Yıldırım'ın 'bir dönem daha belediye başkan adayı olmak istiyorum' deme hakkı varsa bir başka partili arkadaşımızın da aday olmasının benim adaylığım kadar doğal olduğunu öncelikle kabul etmek zorundayız. O bakımdan burada aday adayının fazla olması bir başka anlamda da sevindiricidir. Mezitli 2009 yılında alınmayacağı düşünülen bir ilçeydi ama bugün alınacak ilçeler içerisinde görülüyor. Bu da gösteriyor ki, halkımızın bir memnuniyeti var, yaptığımız hizmetlerden halkımız da memnun ve aday adayı olacak arkadaşlarımız da bunları görüyor olmalıdır. Çünkü 2009'da belki genel merkezimiz de dahil olmak üzere yerel politika içerisinde baktığımızda Mezitli kaybedilmiş bölge olarak görülüyordu. 2,5-3 aylık çok yoğun bir çalışmayla biz bunun sonuçlarını lehte olarak aldık. 2014 yılında yine partimizin aday göstermesi ya da seçmenimizin oy vererek belirlemesi sonucunda şunu kesinlikle söylüyorum, bir dönem daha belediye başkanlığı yapmak istiyorum ama ondan sonrasında olmayacağımı da şimdiden söylüyorum" dedi.
2009'da seçim kampanyası sırasında yürüttüğü ve halka vadettiği hizmetlerin büyük bir bölümünü önüne çıkan engeller, özellikle de Büyükşehir Belediye Meclisi'nce kabul edilmesi gereken 1/ 5 binlik planın hayata geçmemesi nedeniyle gerçekleştiremediğinin altını çizen Yıldırım, "Halkımıza taahhüdümüzdür. Bunları gerçekleştirmek için eğer aday yapılırsam bir 5 yıllık süre daha kendilerinden oy talebim var. Partimiz aday yapar ve seçmenimiz de 'sana kredimiz var, ikinci dönem de belediye başkanlığı yap' derlerse ikinci dönemde yapacağımız belediye başkanlığı içerisinde iddiayla söylüyorum ki, biz Mezitli'nin çehresini çok önemli oranda değiştireceğiz. Ben 2014'teki yerel seçimler için Mezitli'den aday adayıyım" diye konuştu.
Belediye başkanı olmasına karşın CHP Genel Merkezi'ne en az giden insanlardan biri olduğuna işaret eden Yıldırım, "Ben şimdi belediye başkanıyım, Mezitli kentinin ve halkının sorunlarıyla ilgileniyoruz. Bu sorunların aşılmasıyla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Zamanı geldiğinde adaylık için resmi başvurumu da yapacağım ama bugünden söylüyorum ki, ben önümüzdeki dönem de adayım" ifadelerini kullandı.
"MEZİTLİ'DE OYUMUZU KESİNLİKLE ARTIRDIK. HALKIN MEMNUNİYETİ YÜZDE 50'NİN ÜZERİNDE"
"Aday olursam vatandaşımızın kredisinin devam ettiğine inanıyorum ve 5 yıllık bir süreyi daha bana vereceklerine de inanıyorum" diyen Yıldırım, seçimin kendisine has riskleri ve zorlukları olduğunu, o zorlukları da yaşayacaklarını dile getirdi. Diğer siyasi partilerden aday olacakların da iddiayla yola çıkacaklarına dikkat çeken Yıldırım, şöyle devam etti: "Ciddi bir yarış olacaktır ama bu yarış 2009'da olduğu gibi 2014 yılında da son derece seviyeli, birbirine sevgi, saygıyla yaklaşan adayların mücadelesi biçiminde olacaktır. Ama ben partimizin aday göstermesi ya da partililerimizin bunu oylarıyla belirlemesi halinde seçmenimizden kredimin devam ettiğine inanıyorum ve oy alabileceğimi biliyorum. Çünkü 4 yıldan bu yana kapımız hiç kapanmadı, gelen her vatandaşımızla görüşüyorum. Kendi evlerine girmek ne kadar kolaysa benim odama girmek de o kadar kolaydır. Halkın arasındayım, iyi ve kötü günlerinde hep onlarla beraberim, acılarını da sevinçlerini de paylaşıyorum. Sorunlarını dinliyorum, site toplantıları yapıyorum, taleplerini alıp yerine getirmeye çalışıyorum. Zaman zaman yürüyerek de minibüse binerek de halkın arasında oluyorum. Benim telefon numaramı herkes bilir."
Mezitli'de başkanlığı döneminde CHP'nin oy oranını kesinlikle artırdıklarını iddia eden Yıldırım, 2009'da yüzde 28 oy oranıyla seçildiğini, 2011 genel seçimlerinde ise Mezitli'de CHP'nin aldığı oy oranının yüzde 43'e çıktığını anımsattı. Yaptırdıkları bütün kamuoyu araştırmalarında halkın memnuniyetinin hep yüzde 50'nin üzerinde çıktığını da söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Yani halkımızla barışığız, halkımız beni seviyor, ben halkımızı seviyorum. Onlardan birisiyim, onların içinde büyüdüm, ben de bir köylü çocuğuyum, onların sıkıntılarının ne olduğunu çok iyi biliyorum. Onlarla anlaşmanın, dinleyip sorunlarını çözmenin nasıl olacağını da biliyorum. O nedenle hiçbir sıkıntımız olmuyor."
(KYM-Y)

21.01.2013 09:33:34 TSI

Editör: Wan Haber