OSTİM yöneticileri ile bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, "Yerli sanayinin gelişmesi için elimizden gelen tüm desteği vermeye hazırız" dedi.
OSTİM Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Aydın ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kahvaltıda bir araya gelen Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, OSTİM bölgesinde hayata geçmeye başlayacak olan projelerle ilgili bilgi aldı. Ankara'da sanayinin önemli bölgelerinden birinin OSTİM Organize Sanayi Bölgesi olduğunu ifade eden Yaşar, böyle bir merkezin Yenimahalle'de olmasının ayrıca önemli olduğunu söyledi. Memur kenti olarak görülen Ankara'nın artık sanayi merkezi olmaya aday olduğunu belirten Yaşar, yerli üretime verilecek destekle bu hedefin gerçekleşebileceğinin altını çizdi. Görevi devraldığı ilk günlerde bürokratlarına yerli malı alımı yapmaları konusunda bir genelge yayınladığını da belirten Yaşar, "Göreve geldiğim zaman ilk iş olarak bürokratlarımı alımları kendi bölgemizden yapalım, eğer kendi bölgemizde bulamıyorsak muhakkak yerli alım yapalım diye bir genelge yayınladım. Bizim bölgemizde ve ülkemizde destek verildiği zaman her üretimi yapacak sanayi bölgeleri ve firmalar var. Sanayi bölgelerine kamu kurumları, merkezi hükümet ve iş adamları olarak inanıp güvenirsek, gerekli desteği sağlarsak bizim dışarıya hiçbir ihtiyacımız kalmaz" dedi.
Belediye olarak her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyleyen Yaşar, sanayinin gelişmesinde sadece hükümet yetkilileri ile değil, zaman zaman muhalefet ile de bir araya gelinerek görüş alışverişinde bulunulması gerektiğini ifade etti.
(ZÇ-CC-Y)

19.01.2013 12:34:03 TSI

Editör: Wan Haber