Kendisini Ankara ve İstanbul sevdalısı olarak tanıtan Ressam Özlem Kireçoğlu'nun natürmort ve sürrealist eserlerinden oluşturduğu ilk kişisel sergisi olan "Vuslat" Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın yaptığı açılışla Nazım Hikmet Kongre ve Kültür Merkezi'nde sanatseverlere sunuldu.
Kireçoğlu'nun kadın kimliklerinden yola çıkarak hazırladığı eserlerde kadın figürleri ile birleştirilmiş Anıtkabir, Hitit Anıtı, Ankara Kalesi, Haydarpaşa, İstanbul Boğazı resimleri Yaşar tarafından beğeniyle incelendi. Kireçoğlu'nun, "Vuslat" olarak adlandırdığı sergiyi Yaşar, "Bir kadının çığlığı" olarak betimledi.

"AYDIN KAFALAR SAHİP ÇIKIYOR"
Sergiye, CHP İstanbul Milletvekili Celal Dinçer de katıldı. Dinçer sanat ve sanatçının Yenimahalle'de değer gördüğünü belirterek, "Fethi Yaşar sanat konusunda övgüyü hak eden bir belediye başkanı. Dünyadaki gelişmiş ülkeler sanatlarıyla ön plana çıkıyorlar. Ancak sanata sadece aydın kafalar sahip çıkabiliyor" dedi.
Sergideki resimleri inceledikten sonra bir konuşma yapan Yaşar ise, "Bir ülkenin gelişmişliği kültür değeri ile doğru orantılıdır. Biz de bölgemizde oluşturduğumuz kültür salonlarıyla bu değeri yükseltmek adına çaba harcıyoruz. Büyük Usta Nazım Hikmet'in adını verdiğimiz kültür merkezimizi Ankaralıların hizmetine açtık. Batıkent'te de yapımı devam eden kültür merkezimizi tamamlayıp bölgedeki ihtiyaca büyük ölçüde cevap vermiş olacağız" diye konuştu.
(SU-ÖZ-Y)

04.01.2013 15:56:39 TSI

Editör: Wan Haber