Türkiye Makine Mühendisleri Odası (TMMOB) Ankara Şubesi, kuruluşunun 58. yıl dönümünü kutladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın da katıldığı gecede, mesleğinde 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran 166 mühendise plaket verildi.
Gelenekselleşen geceye, TMMOB Başkanı Mehmet Soğancı, Makine Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ekber Çakar, MMO Merkez ve Ankara Şube Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı. Mesleğinde 25, 40, 50 ve 60 yılını dolduran 166 mühendis, gecede TMMOB tarafından verilen plaketle onurlandırıldı. Mühendislere plaketlerini veren Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar Yaşar, TMMOB ile birlikte birçok çalışmayı ortaklaşa yaptıklarını hatırlatarak, Eylül ayında açılacak olan öğrenci yurdunun da müjdesini verdi. Yaşar, ''Geleceğimizin teminatı çağdaş bir eğitim olan üniversite gençlerimizin barınma hakkını sağlayacak, 450 yatak kapasiteli bir öğrenci yurdunu TMMOB ile beraber yapıyor olmaktan dolayı gurur duyuyorum. Yurdun kaba inşaatını tamamladık, Eylül ayında üniversiteler açıldığında çocuklarımızı oraya yerleşmeye başlayacaklar. Yerel yönetim ile bir meslek örgütünün dayanışmasının güzel bir örneği olacağını düşünüyorum" diye konuştu.
TMMOB Ankara Şubesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Sadettin Özkalender ise, torba yasa kapsamında TMMOB yasasının değiştirilmesinin gündemde olduğunu ve bunun kabul edilemez olduğunu söyledi. Özkalender, "TMMOB örgütlülüğü ve mühendis, mimar, şehir plancılığı disiplinlerinin meslek örgütlülükleri, yapılan hazırlıklarla tasfiye edilmek üzeredir. Oda üyelerini bu bilinçle hareket etmeye, TMMOB yasasına karşı tavrımızda gereken duyarlılığı göstermeye davet ediyorum" diye konuştu.
Plaket töreninin ardından konuklar canlı müzik eşliğinde eğlendi.
(BK-CC-Y)

24.12.2012 11:17:19 TSI

Editör: Wan Haber