Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çayyolu Semt Birimi'nde faaliyet gösteren YENİMEK kurslarını ziyaret ederek kursiyerlerle sohbet etti. Kurslarda yapılan çalışmalar hakkında eğitmenlerden bilgi alan Yaşar, kursiyerlerin el emeği göz nuru çalışmalarını da tek tek inceledi.
Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, aile bütçesine katkıda bulunmak ve meslek sahibi olabilmeleri için bu kursların çok büyük bir adım olduğunu belirterek, "Amacımız kurslara katılan ev hanımlarını meslek sahibi yaparak aile bütçelerine katkıda bulunmalarını sağlamak. Yenimahalle genelinde 4 noktada 700 kursiyerle devraldığımız YENİMEK kursları bugün 10 bin kursiyere ulaştık" dedi.
Yaşar, YENİMEK kurslarının Ankara'da en çok başvuru yapılan kurs merkezi olduğunun altını çizdi.
Çayyolu, Batıkent Serhat Gazi, Şentepe, Demetevler, Ballıkuyumcu ve Fevziye Köyündeki kurs merkezlerinde, 55 branşla yaklaşık 10 bin kursiyere eğitim veriliyor. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu kursiyerler, takı tasarım, gümüşçülük, rölyef, resim ve çini gibi hobi branşlarının yanı sıra, iş hayatında önemli kazançlar sağlayabilecekleri işaret dili, mozaik, seramik ve bilgisayar gibi branşların da eğitimini alabiliyor. Alanında başarılı olan kursiyerler, aldıkları sertifikalarıyla birlikte Ostim Çıraklık ve Ustalık Eğitim Merkezi'ne yönlendiriliyor. Çıraklık ve ustalık eğitimini tamamlayan kursiyerler de meslek sahibi olarak iş hayatına adapte olabilirken, alanlarında uzmanlaşarak kendisinden sonra gelen kursiyerlere eğitim de verebiliyor.
(BK-ÖZ-Y)

31.12.2012 15:31:27 TSI

Editör: Wan Haber