Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 78. yıldönümü dolayısıyla MHP Kadın Kolları'nı ağırladı.
MHP Kadın Kolları Başkanı Sevil Şekercioğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Kadına Seçme ve Seçilme Hakkı Verilişinin 78. yıldönümü dolayısıyla kendisi de seçilmiş bir yönetici olan Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu'nu tebrik etti. Şekercioğlu, Manisa Belediyesi'nde Manisalılar'a hizmet eden bayan bir yönetici olmasının önemli olduğunu belirterek, "Manisalı kadınlar olarak içimizden birinin bu güzel makamlarda olmasının gururunu yaşıyoruz. Ulu Önderimiz Mutafa Kemal Atatürk'ün kadınların sosyal ve kültürel alanların yanı sıra eğitimde, hukukta, çalışma hayatında, toplumsal hayatta ve siyasette erkeklerle eşit haklara sahip olmasının yolunu açtığı seçme ve seçilme hakkının yıldönümünde sizleri ziyaret etmek istedik. Öğretmen olarak eğitime verdiğiniz katkının yanı sıra yerel yönetimlerde Manisa halkına vermiş olduğunuz hizmetlerden dolayı sizleri kutluyoruz" dedi.

"ATATÜRK'E MİNNETTARIZ"
Belediye Başkan Yardımcısı Nursel Ustamehmetoğlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Manisa halkının, özellikle bayanlarımızın desteğini alarak elimizden gelen en iyi hizmeti sunmaya çalışıyoruz. Bilindiği üzere Mustafa Kemal Atatürk'ün yapmış olduğu girişimler neticesinde Türk kadını iktisadi ve siyasal yaşamın içerisindeki yerini almıştır. Yerel yönetimlerde kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanınmasının o yıllarda bir çok Avrupa devletinde bile bulunmayışı Atatürk'ün kadınlara verdiği değer ve önemi en güzel şekilde ortaya koymaktadır. Bayan yöneticiler olarak bizler de kendisinin açtığı yolda yürüyoruz. Bu anlamlı günde sizleri ağırlamaktan mutluyum. Siyasi parti temsilcisi bayanlar olarak çalışmalarınızda başarılar diliyorum" dedi.
MHP Kadın Kolları Başkanı Sevil Şekercioğlu, günün anısına Başkan Yardımcısı Ustamehmetoğlu'na çiçek takdim etti.
(AY-ERG-Y)

06.12.2012 14:42:22 TSI

Editör: Wan Haber