Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman ilçede bulunan ilk ve orta dereceli okul müdürleriyle belediyenin çok amaçlı toplantı salonunda kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek 1. Dönemin başarı değerlendirmesini yaptılar.
Toplantıya Belediye Başkanı Cemil Yaman, Başkan Yardımcıları Edip Bingöl, Aydın Özel, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Halk Eğitim Müdürü Ali Başoğlu, İlçe milli eğitim müdür yardımcısı ve okul müdürleri katıldı.
Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar'ın açılış konuşmasından sonra Belediye Başkanı Cemil Yaman söz aldı. Eğitimin hayatımızdaki önemine değindikten sonra, bütçenin yaklaşık olarak yüzde 15-20'sini eğitime harcadıklarını ifade etti. Okulların her türlü ihtiyacını karşılamak için ellerinden geleni yaptıklarını belirten Belediye Başkan Cemil Yaman. "mevcut okul sayısını neredeyse iki katına çıkarmak için tüm imkanlarımızı seferber ettik. Eğitim ve öğretim bizim işimiz değildir demedik. Bilinçli nesiller, eğitimli nesiller yetiştirmemiz gerekir bunun için eğitim şart dedik. Her düzeyde temasımızda daha fazla okul daha fazla öğretmen olması için çabalıyoruz, çabalayacağız. Okulların hayat buluyor projelerine belediye olarak imkanlarımız ölçüsünde tam destek vereceğiz. Okul binaları sadece belli saatlerde kullanılan binaların yerine daha çok istifade edilecek yerler olmalıdır. Bunun için okullar hayat buluyor projesini çok önemsiyoruz" dedi.
Daha çok sohbet havasında geçen program, okul müdürlerinin okullarının sorunlarının aktarılmasıyla devam etti. Belediye Başkanı Cemil Yaman, her okulun sorunları ve okul idarecilerinin bu sorunlarla ilgili önerdikleri çözüm önerileriyle birlikte bir dosya yaparak bir sonraki toplantılara getirmeleri kararlaştırıldı. İlçedeki eğitimin başarısının yükseltilmesi konusunda yapılanlar ve yapılması gerekenlerin de konuşulduğu kahvaltılı sohbet toplantısı toplu fotoğraf çekilmesiyle sona erdi.
(MA-MA)

30.01.2013 15:04:33 TSI

Editör: Wan Haber