Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Kentsel Dönüşüm ilan edilen alanların belediye tarafından kamulaştırılmasına ilişkin yasanın Resmi gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmesi nedeniyle değerlendirmede bulundu.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, 2011 yılında Kentsel Dönüşüm alanı ilan edilen Soğuksu Mahallesi ve Yeşil Mahalle ile ilgili, Resmi Gazetede çıkarak yürürlüğe giren yasa ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Vergili, "Yasa Resmi Gazetede yayınlandı. Yasanın çıkması hemen harekete geçmek anlamına gelmiyor. Yasayla ilgili yönetmelikler çıkacak, kamulaştırma nasıl, ne şekilde hangi şartlarda yapılacak bunlar tek tek belirlenecek. Bunlar kesinleştikten sonra ancak biz çıkıp, kamulaştırmanın ne şekilde yapılacağına dair açıklama yaparız" dedi.
Cevizlidere'de kamulaştırma sırasında yaşanılan sıkıntıların kendisine hatırlatılması üzerine Vergili, "Cevizlidere'deki vatandaşların çoğunun tapusu bile yoktu. Hazine arazisiydi. Soğuksu Mahallesinde her kesin tapusu var. Burada aynı sıkıntıların yaşanacağını sanmıyorum" diye konuştu.
Karabük'te 7 şiddetinde bir deprem meydana geldiğinde çok büyük kayıpların olacağına dikkat çeken ve bir anlamda kentsel dönüşüm can güvenliği açısından önemini vurgulayan Başkan Vergili, "İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında kamulaştırma başladı, yıkım da başladı. bu uygulamalar tamamen can güvenliği, insanların daha iyi yaşam standartlarında yaşaması için. İnsanların mağduriyeti söz konusu olabilir, bu da nasıl olur, kişi bahçeli evde oturuyordur, bahçesini ekip biçiyordur, bunun dışında büyük mağduriyetler olmaz" dedi.
Şimdiye kadar belediye meclisinde tüm kararların ortak alındığını, meclisin her konuda uyum içinde çalıştığını kaydeden Vergili, son olarak İmar Planı Revizyon çalışmaları sırasında bazı sıkıntıları hissettiğini, şimdiye kadar hep toplum menfaatleri için çalıştıklarını belirterek "Şahsi menfaatler ortaya çıkmaya başladığı zaman sıkıntı olur, buna asla izin vermeyiz" dedii
Yapılacak birçok projenin olduğunu ve bazı engellemeler olduğunu belirten Vergili, "Önümüzdeki belediye seçimlerinde meclis üyelerinin çoğunluğunun MHP'li olmasıyla bu projeler hızlanacak. Karabük 50 yıl MHP'yi konuşacak. Kent Meydanı görecek MHP yaptı diyecek, Alt geçidi görecek MHP diyecek" diye konuştu. Spor Vadisi projesini hayata geçirmeyi düşündüklerini fakat şimdiden engellemelerin gelmeye başladığını belirten Vergili, şunları söyledi:
"Her türlü engellemeleri, bir vesile ile aşıyoruz. Siyasete girdiğimden bu yana, partimin şahsi menfaatleri ile ilgili hiçbir işlem yapmadım. Yaptığımız hizmeti biliyoruz. Taş koyduklarında yarın biz ne yaparız diye düşünmüyorlar. Demek ki ileride Belediye Başkanlığını kazanma gibi bir iddiaları yok. Ekonomik ve yapım olarak ta durdurmaya çalıyorlar. Bugün bizi engellemek için alınan kararlar, yarın onları da etkileyecek, bunu gözden kaçırıyorlar. Yavaş yavaş bir şeylerin üstünden siyaset yapmaya başladılar."
Bir dönem önceki AK Partili Başkan Hüseyin Erer zamanında yapılan Belediye binası hakkında konuşan Vergili, "Ödüllü bina diyorlar, ne ödülüymüş, nerden ödül almış? Safranbolu'da logo seçimi yapıldı, ona da ödül verildi, ödül vermek kolay. Kim vermiş ne zaman vermiş? Melih Gökçek bu binayı tuvalet olarak bile yapmaz. Şimdi çıkıp AK Partililer buna cevap versinler" dedi.
"Arıtmayı için hükümete teşekkür ettik" diyen Vergili, "Hükümet Arıtmayı yaptı bizde çıktık teşekkür ettik. Bizde bu suyu vatandaşa veriyoruz. Her seferinde de bunu belirtiyorum. Sırf siyaset olsun diye cehalet yapmıyorum" dedi.
MHP'nin 2014 yerel seçimlerinde tekrar seçimi kazanacağını kaydeden Vergili. AK Parti'nin ilçelerde bile seçimi kaybedeceğini iddia etti. Vergili, "MHP seçimi kaybedecek diye bir şey yok. 2009 yılında nasıl çalıştıysam, mahalle, mahalle, ilçe ilçe çalışacağım. Güvendikleri ilçelerde bile seçimi kaybedecekler. Aday olmayacağım demek, siyaset yapmayacağım anlamına gelmez. Herkesin bir hedefi var, vekil olabilirim, örgütlü siyaset yapabilirim. Aday olmayacağım, siyaset yapmayacağım şeklinde anlaşılmasın" diye konuştu.
(ET-ET-Y)

28.01.2013 17:55:39 TSI

Editör: Wan Haber