Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, AK Parti Karabük İl Teşkilatı tarafından dağıtılan broşürler başta olmak üzere, TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel ile yaptıkları görüşmeler ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
AK Parti Karabük İl Teşkilatı tarafından "Karabük Gündemi adı altında dağıtılan broşürle ilgili açıklamalarda bulunan Vergili, belediye binası ile ilgili ifadelerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Başkan Vergili, "Hakikaten bu broşür neyin nesi anlamış değilim. Biz belediye meclisi olarak 2009 yılı Haziran ayı toplantımızda Yeşil Mahalle'de ki binaya taşınılıp taşınılmaması konusunu görüştük ve yapılan oylama sonucu taşınılmaması konusu oybirliği ile karara bağlandı. Şimdi aradan geçen zamana rağmen ödüllü bina olayı ortaya çıktı. Bu binaya kim ödül vermiş, nereden ödül almış bilinmiyor. Belki görsellik açıdan bir ödül almış olabilir ancak ortada bir ödül yok. Biz bu binaya kullanım mahsurları olduğu için gitmedik. Bir belediye, bir belediye başkanı halktan kopuk olamaz. Bu binanın belediye başkanlık makamı çok güzel, geniş misafir ağırlamak için çok iyi olabilir ancak, bir başkan vatandaşlardan kopuk, perde arkasında durmaz. Biz öğleye kadar zaten vatandaşlarımızın yağına gidiyoruz" dedi.
Binanın Tıp Fakültesine uygun olduğunu ancak, belediye binası için kullanıma uygun olmadığını kaydeden Vergili, "Bu bina Tıp Fakültesi için uygun bir binadır ancak, belediye binası için uygun değildir. Bilindiği gibi bir süre orada hizmet veren belediye hizmetleri için her gün buradan ücretsiz otobüs kaldırılıyordu. Halk belediye hizmetini daha çok merkezde ister" diye konuştu.
"ŞİRİNEVLER'E YAPILAN HASTANENİN MAKETİ NE OLDU?"
Şirinevler'e yapılan hastanenin ortaya çıkarılan ilk maketine ne olduğunu soran Başkan Vergili, şunları söyledi:
"Bir hastane maketi vardı o maket ne oldu gerçekten merak ediyoruz. Şimdi yapılan hastane ile maket uygulaması aynımıdır. Getirsinler şu maketi bir daha görelim. İnsanları aldatmakla siyaset yapılmaz. Biz pankartlarla siyaset yapmıyoruz. Bundan önce ki belediye 5 yılda ne yaptı?."
"TOKİ BAŞKANININ KARABÜKLÜ OLMASI BÜYÜK ŞANS"
Milletvekilleri açısından Karabük en şanslı dönemini yaşadığını ve bu şansa Toplu Konut İdaresi Başkanı (TOKİ) Başkanının da eklendiğini söyleyen Başkan Vergili, "Milletvekilleri açısından Karabük en şanslı dönemini yaşıyor. TOKİ başkanının Karabük'ten olması da çok büyük bir şans. Bu bölgede TOKİ ile problemleri çözebilen bir başkana sahibiz. Sayın TOKİ Başkanımıza Soğuksu kentsel dönüşüm ön değerlendirmelerle ilgili bir ziyaret gerçekleştirdim ve kendisi tarafından çok sıcak karşılandım. Bu kadar ilgili alakayı ben bugüne kadar görmedim. AK Parti ve belediye olarak bunu en iyi şekilde değerlendirelim. Kendisi kentsel dönüşümleri en iyi değerlendirecek bir değer. Ayrıca benim yanımda Soğuksu kentsel dönüşüm için yeni bir değerlendirme yapılması talimatını verdi" dedi. Geçmişe dönük bir siyasetin yerine hedeflerin sürekli yükseltileceği siyaset yapılması gerektiğini söyleyen Başkan Vergili, konuşmasını şöyle tamamladı.
"Biz devletin yaptıkları ile siyaset yapmıyoruz. AK Partili belediyeler TOKİ ve başbakanın arkasına sığınarak siyaset yapıyorlar. Biz halkımıza 174 kuruştan su kullandırıyoruz. Yerel yönetimlerin tek vazifesi vatandaşın yaşam standartlarının yükseltilmesidir. Biz Karabük Belediyesi olarak en kaliteli suyu 1.74 kuruşa veriyorsak neden AK Partili belediyeler bunu yapmıyorlar? Safranbolu neden yapmıyor? Biz bunu siyaset yapmak için yapmıyoruz. Safranbolu Belediyesi de suyu 1174 kuruştan versin, AK Parti gelsin siyaseti ondan sonra yapsın."
(ET-ET-Y)

16.02.2013 15:50:02 TSI

Editör: Wan Haber