Kastamonu Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek muhtarların sorun, şikayet ve isteklerini dinlemek üzere bir toplantı düzenledi.
Başkan Vekili Bahri Yavuz'un başkanlık ettiği toplantıya Başkan Yardımcıları Mehmet Saim Sayan ve Mehmet Çağılcı, Destek Hizmetleri Müdürü Enver Katırcıoğlu, Park ve Bahçeler Müdürü Emin Tuzsuz, Temizlik İşleri Müdürü Tahir Yakar, Kaski ve Fen İşleri Müdürü Tahsin Babaş ile Kastamonu şehir merkezinde bulunan 19 mahalle muhtarının tamamı katıldı. Muhtarların talep ve şikayetlerini dinlemek üzere düzenlenen toplantı, talep ve şikayetlerden çok, muhtarların belediye hizmetlerine yaptıkları övgü ve teşekkür konuşmalarıyla geçti.
Başkan Vekili Yavuz, toplantının açılış konuşmasında, "Biz mahalle muhtarlarımızı belediyenin mahallelerdeki temsilcileri olarak görüyoruz. Sizlerin talep ve şikayetleriniz bizim için büyük önem arzediyor. Bu sebeple sizlerle sık sık bir araya gelmeye ve sizleri dinlemeye özen gösteriyoruz. Bugün burada toplanmamızın sebebi de, yine mahallelerinizdeki eksiklikleri ve acil olarak yapılmasını istediğiniz şeyleri belirlemek. Bu eksikliklerin ve ihtiyaçlarınızın, 2013 yılı çalışma programımızda olup olmadığına bakacağız ve bunların programa alınmasını değerlendireceğiz" dedi.
Sırayla kendilerine söz verilerek talep ve şikayetlerini iletmeleri istenen mahalle muhtarları, mahallelerinde yapılması gereken hizmetlerin belediyece yerine getirildiğini, önemli bir sıkıntıları olmadığını, daha önce gözden kaçan ufak tefek eksiklik ve ihtiyaçlarının da belediye müdürleriyle yaptıkları görüşmeler neticesinde 2013 yılı programına alındığını söylediler.
Saraçlar Mahallesi Muhtarı Ali İhsan Yapan, konuşmasında belediye yöneticilerine ve belediye hizmetlerine övgüde bulunarak, "Allah, Belediyemiz müdürlerini nazardan korusun, hepsi görevini en güzel şekilde yapıyor" dedi. Muhtar Yapan, geçirmiş olduğu rahatsızlık nedeniyle halen raporlu olan Başkan Turhan Topçuoğlu'na geçmiş olsun dileklerini sunarak hizmetlerinden dolayı belediye başkanı, başkan vekili, başkan yardımcıları ve müdürler ile tüm belediye çalışanlarına teşekkür etti.
Akmescit Mahallesi Muhtarı Cahit Kanburoğlu, "Şu anda burada gerekirse tüm muhtarlar imza atarak beyanda bulunabiliriz. Bizler Belediyemizin hizmetlerinden memnunuz. Belediye idarecilerimiz, gece gündüz çalışarak bizlere, mahallelerimize ellerinden gelen hizmeti yapıyorlar. Allah, hepsinden razı olsun. Hepsine şükranlarımı sunuyorum" şeklinde konuştu.
Kuzeykent Mahallesi Muhtarı Enver Kanaat'ın, çöp sahasının ne zaman taşınacağı ve asri mezarlık projesinin hangi aşamada olduğu sorusu üzerine Başkan Vekili Yavuz bazı açıklamalarda bulundu. Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi ile ilgili çalışmaların Kastamonu Mahalli İdareler Birliğince yürütüldüğünü belirten Yavuz, projenin en kısa zamanda tamamlanmasını dilediklerini söyledi. Asri mezarlık projesi ile ilgili çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Yardımcısı Mehmet Çağılcı da, bu projenin uygulanacağı alan ile ilgili ortaya çıkan yasal ve bürokratik sorunlar hakkında açıklamalar yaptı.
Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Saim Sayan, belediyenin Kastamonu'nun tanıtılması ve turizmin geliştirilmesine yönelik çalışmaları hakkında bilgiler vererek bu konuda muhtarlarımızın yürüteceği her türlü faaliyete belediye olarak destek vereceklerini söyledi.
Başkan Vekili Bahri Yavuz, toplantıya katılan müdürlere de söz vererek müdürlerin yürüttükleri hizmetlerle ilgili bilgilendirme yapmasını ve görüşlerini iletmesini sağladı.
Samimi bir ortamda gerçekleşen toplantının ardından Belediye Başkanı Turhan Topçuoğlu'nun da katıldığı, belediye binası kafeteryasında yenilen öğle yemeğine geçildi.
(Vİ-OA-Y)

15.02.2013 13:01:37 TSI

Editör: Wan Haber