Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Gürpınar Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorun ve talepleri dinledi.
Toplantıda göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, vatandaşları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada hiçbir zaman mağdur etmeyeceklerini söyledi. Göreve geldiklerinde belediyenin 260 personelinin bulunduğunu torba yasası kapsamında bu sayısının 78'e düştüğünü dile getiren Uzunkaya, daha önce emekli olan personellerin ikramiyeleri ödenemezken, şimdi hiçbir emekli personelin alacağının kalmadığını açıkladı.
Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün çalışmaları hakkında da açıklamada bulunan Uzunkaya, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüze yeni araçlar aldık. Araçlarımız eskiydi. Yedek parçalarına çok paramız gidiyordu. Ayda 90 bin TL'ye bütün araçlarımızı yenilime imkanımız vardı ve bizde bu imkanı değerlendirerek belediyemize ait bütün araçları yeniledik. Her mahallemizde çöp bidonları vardı. Biz bu bidonların ne kadar sağlıklı olup olmadığını araştırdık, yaptığımız araştırmalar sonucunda bu bidonların bakteri yuvası halinde olduğunu öğrendik. Çöp bidonların yerden 10 santimetre yukarıda olması gerekiyormuş. Bunun için her mahalleye çöp konteynırları aldık. Artık her mahallemizde çöp konteynırları mevcuttur" şeklinde konuştu.
Eğitimi önemsediklerini ve bu kapsamda ilçedeki okullara 200 adet bilgisayar aldıklarını kaydeden Uzunkaya, "Biz Sungurlu için çalışıyoruz, vatandaşımız en güzeline ve en kaliteli hizmete sahip olsunlar diye çabalıyoruz" diye konuştu.
(SŞ-BÖ-AŞ-Y)

08.01.2013 14:35:11 TSI

Editör: Wan Haber