Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, Örnekevler mahallesinde vatandaşlarla bir araya gelerek onların sorunlarını ve taleplerini dinledi.
Toplantıda, göreve geldikleri günden itibaren yaptıkları çalışmalar ile yeni alınan araçlar hakkında bilgi veren Belediye Başkan Selahaddin Uzunkaya, "Göreve geldiğimiz zaman Belediyenin 260 personeli vardı. Şuanda ise sadece 78 personeli mevcut. Emekli olan personelimizin ikramiyeleri ödenemiyordu. Şuanda ise hiçbir emeklimizin alacağı kalmamıştır" dedi.
Belediye olarak hiçbir vatandaşı hiçbir şekilde mağdur etmediklerini ve etmeyeceklerini dile getiren Başkan Uzunkaya, "Temizlik İşleri Müdürlüğümüze yeni araçlar aldık. Araçlarımız eskiydi. Ayda 90 bin TL'ye bütün araçlarımızı yenilime imkanımız vardı ve bizde bu imkanı değerlendirerek belediyemize ait bütün araçları yeniledik. Her mahallemizde çöp bidonları vardı. Biz bu bidonların ne kadar sağlıklı olup olmadığını araştırdık, yaptığımız araştırmalar sonucunda bu bidonların bakteri yuvası halinde olduğunu öğrendik.Çöp bidonların yerden 10 santimetre yukarıda olması gerekiyormuş. Bunun için her mahalleye çöp konteynırları aldık. Artık her mahallemizde çöp konteynırları mevcuttur" şeklinde konuştu.
Çorum ve bölgesindeki il ve ilçeler bazında en ucuz suyu ilçe halkımıza sunduklarını kaydeden Başkan Uzunkaya, "2008 yılında 8 milyon TL, 2010 yılında 16 milyon TL ve 2011 yılında 26 milyon olan bütçemizi olumsuz anlamda hiçbir şekilde halkımıza yansıtmadık" şeklinde konuştu.
Eğitime verdikleri destekler hakkında bilgi veren Başkan Uzunkaya, okullara 200 tane bilgisayar aldıklarını, bazı okulların kapı ve pencerelerinin tamirini yaptırdıklarını belirtti. Sungurlu için çalıştıklarını dile getiren Uzunkay, ilçe halkının herşeyin en güzeli ve en kalitelisine sahip olması için çabaladıklarını sözlerine ekledi.
(SŞ-BÖ)

15.02.2013 11:20:44 TSI

Editör: Wan Haber