Çorum'un Sungurlu Belediye Başkanı Selahaddin Uzunkaya, 2012 yılı içerisinde Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yürütülen çalışmaları değerlendirdi.
Başkan Uzunkaya, 2012 yılında Sungurlu'da birçok yenilenme ve bakım çalışmasının yanı sıra 30 yıllık asfalt özleminin de bittiğini vurgulayarak, "İlçemize geçtiğimiz yılda toplam 45 bin ton asfalt attık. Cadde ve sokaklarımız şimdi daha güzel ve Sungurlu'ya yakışır bir hale geldi. Asfalt çalışması bu yılda devam edecek" dedi.
Belediye Başkanı Uzunkaya açıklamasının devamında yapılan faaliyetleri şu şekilde değerlendirdi:
"İlçemizde Budaközü Deresi üzerine içme suyu ana isale hattını korumak amacıyla beton birit yapıldı. Karşıya ve Sarıtepe Mezarlıklarında 30 adet çeşme yapıldı. Belediyemiz Kum Eleme Tesisi'nde üretilen ürünlerin kontrolü amacıyla laboratuar binası yapıldı. Örnekevler Parkı'nda perde duvar yapılarak mevcut bakımdan geçirildi. Belediye Toplu Konutlardaki parkta perde duvarı yapıldı. Beton Blok Üretim Tesisi kurulumu gerçekleştirildi. Başpınar Mahallesi Sülün Sokak'ta merdiven yenilendi, korkuluklar yapıldı. İlçemizin muhtelif cadde ve sokaklarına 50 bin 453 metrekare parke, 18 bin 447 metre bordür, 2 bin 62 metrekare doğal parke döşenmiş, 3 bin 67 metrekare parke tamiratı yapılmıştır. 7 bin 930 metre kanalizasyon hattı, 575 metre yağmur suyu hattı, 624 metre içme suyu hattı yapılmıştır.
Asfalt çalışmaları kapsamında ise birçok cadde ve sokaklara ilk etapta 5 bin 900 ton, ikinci etapta 4 bin 600 ton, üçüncü etapta ise 34 bin 500 ton olmak üzere toplam 45 bin ton asfalt atıldı.
Ayrıca Şehir Parkı'ndaki çardak, süs köprüsü ve malzemeler yenilendi. Belediye Hizmet Binası önündeki ant etiz taşlarının ve Ulu Camii tarafındaki duvarın bakımları yapıldı. Eski Belediye Binası'na 5 adet demir kapı ve merdiven bakımı yapıldı. Hayvan Pazarı'nda 2 adet padokun üzeri kapatıldı."
(SŞ-BÖ)

14.01.2013 16:32:43 TSI

Editör: Wan Haber