Beylikdüzü'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'nde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Uzun, ülkedeki yanlış çalışma sisteminin en kısa sürede değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.
AK Parti İstanbul İl Teşkilatı tarafından Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen Siyaset Akademisi'nin son toplantısına konuşmacı olarak Ankara'nın Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki katıldı. Başkan Tiryaki, yönetimde başarılı olabilmek için "hantal" olarak nitelendirdiği çalışma sisteminin değiştirilmesi gerektiğini belirtti. Altındağ Belediyesi'nin hiç borcu bulunmadığını ifade eden Tiryaki, kendilerini başarıya götüren icraatları anlatarak, sistemi nasıl yendiklerini ortaya koydu. Türkiye'de hantal ilerleyen sistemin değiştirilmesine yönelik hükümetin önemli çalışmaları olduğunu belirten Tiryaki, "80 yılda kendi ellerimizle bu hale getirdiğimiz sistemi bir yılda değiştirmek oldukça güç. Son on yılda bazı kalıpları değiştirmeye yönelik gösterilen çabalar zor ve sancılı geçiyor" diye konuştu.
Türkiye'deki mevcut durumda başarılı olan insanların iş başına geçmesi halinde bile elde edilen başarının geçici başarılar olduğunu savunan Tiryaki, "Başarılı bir kişiyi yönetime getirdiğinizde sistem kazanıyor. Aksayan düzen ile baş etmenin yolu; ya sistemi ya da sistemi yöneten kafaları değiştireceksiniz" dedi.
Türkiye'de hizmetlerin sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için birçok yetkinin belediyelere devredilmesi gerektiğini ifade eden Tiryaki, ancak 1950'lerden itibaren yetkileri elinden alınmaya başlanılan belediyelere bir anda yüklenilmesinin de zorluk yaratacağına değindi.

"AKADEMİDEN ÇOK MEMNUNUZ"
Seminerin sonunda konuşan Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun ise, devletin çalışma sistemi ile ilgili Türkiye'de son 10 yılda bir zihniyet değişikliği olduğunu belirtti. Dünyanın Türkiye Cumhuriyeti'ne ihtiyacı olduğunu ifade eden Başkan Uzun, hem kendi insanına hem de gelen diğer ihtiyaçlara cevap verebilmek için Türkiye'nin yanlış çalışma sitemini en kısa sürede sonlandırması gerektiğini dile getirdi. Siyaset Akademisi'nin yapılması için Beylikdüzü'nün tercih edilmesinden dolayı memnuniyet duyduklarını da söyleyen Uzun, daha birçok önemli toplantı ve seminerlere de talip olduklarını ifade ederek, Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki'nin konuşmalarından alınması gereken önemli mesajların olduğunu söyledi.
Konuk Başkan Tiryaki'ye çiçek ve bir vazo hediye eden Başkan Uzun, seminer sonrası Tiryaki ile birlikte kültür merkezinde kısa bir gezi yaptı. Semineri Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Yalçın da izledi. Yoğun bir ilgi ile takip edilen Siyaset Akademisi'nin katılımcıları, 17 Şubat 2013 tarihinde sınava tabi tutulacak.
(ET-CC-Y)

08.02.2013 12:48:57 TSI

Editör: Wan Haber