Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanlığı tarafından mahalle teşkilatlarıyla bölgesel istişareler yapmak üzere üçüncüsü düzenlenen Esentepe Toki Bölge İstişare Toplantısına katıldı.
Toplantıda ilk konuşan Büyük Birlik Partisi Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan "Yeni yapılan konutlarınızda inşallah mutlu huzurlu bir ömür sürersiniz. BBP olarak mahallelerde düzenlediğimiz istişare toplantılarından birini de sizlerle yapmak istedik. Sivas'ın en ücra köşesinde hükümet tarafından sabit gelirli vatandaşlarımız için oluşturulan bu bölgedeki eksiklikleri ilk ağızdan tespit ederek çözüm noktasında katkılar sağlamak istedik. Mahallenizin pek çok eksiği ve sorunu olduğu bizce malumdur. Bugün burada sorunların nelerden ve kimlerden kaynaklandığını öğrenecek ve çözüm noktasında da kazanım elde edeceksiniz" dedi
Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Aytekin Kulmaç ise "Yeni kurulan bir bölge yeni kurulan bir semt, pek tabidir ki sorunları sıkıntıları vardır. Toplantımızın amacı sıkıntıları birinci ağızdan dinlemek, çözüm yollarını birlikte aramak. Çözüm yollarını ararken de belediyemiz imkânları dâhilinde belediye başkanımız çözümleri sizlere izah edecektir. Bir konuyu bilmenizde çok fayda var. Bizim dünden daha çok birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Daha çok birbirimizi anlamaya, birbirimizi dinlemeye, birbirimizle konuşmaya ihtiyacımız var. Ortak problem ve sıkıntılarımızı medeni bir şekilde tartışıp birlikte bir olmaya ihtiyacımız var. Ülkemizde yaşanan sıkıntılara, ülkemizin etrafındaki ülkelerin yaşadığı sıkıntılara baktığınız zaman, bu sıkıntıların birçoğu hep Müslüman coğrafyada geçiyor, Müslüman coğrafyayı birbirine düşürmek isteyen bu şer güçlerini iyi tanımak, bunlarla ilgili tedbirleri de alabilmek için bizim birbirimizi anlayabilmemiz gerekiyor. Birlikte hareket etmemiz gerekiyor, ufak tefek ayrıntıları dikkate almamamız gerekiyor. Çünkü bu ülkede Müslüman Türk milleti olarak biz yaşıyoruz. Yarın bu etrafımızda yaşanan olayların bizim ülkemizde de yaşanmaması için Millet olarak bir olmamız birlikte olmamız gerekiyor" diye konuştu.
Toplantıda son olarak söz alan Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp "Göreve geldikten sonra imar revizyonu çok önemli bir faaliyetti, bunun üzerinde ısrarla durduk. 2010 yılında imar revizyon çalışmalarını başlattık. Şu anda 3. etapla birlikte Esentepe Mahallesi'nin de imar revizyon planı meclisten geçti, askı sürecinde itirazlar netleştikten sonra bu sene imara açılmış olacak. 30 yıldır yapılmayan bu revizyon şehrin geleceği açısından çok önemlidir" dedi.
Belediye olarak en fazla önem verdikleri projenin Turkuaz Projesi olduğunu belirten Başkan Ürgüp, "Turkuaz Projesi adını koyduğumuz eski sanayi kentsel dönüşüm projesini çok önemsiyoruz. Eski sanayide 630 civarında işyeri var. Bu işyerleri daha önce 2000'li yıllarda bir meclis kararıyla imar alanına çevrilmiş, 2,4 yoğunluk verilmiş. Ön kısımlardaki dükkanları ticari, diğer yerleri konut olarak değerlendirmek kaydıyla yaklaşık 80 bin metrekare alan bir araya getirip burada 2.5 ortak emsalle birlikte, bir alışveriş merkezi, bir tane 5 yıldızlı otel, 3 tane rezidans kule, 2 tane 18 katlı ikiz kuleler, 3 apartman katıyla birlikte bir plan uygulamaya gayret gösteriyoruz. Şu anda yıkımlara ciddi manada başlamış durumdayız. Yüzde 20'ye yakın kısmını gerçekleştirmiş durumdayız. İnşallah buradaki faaliyetimizi iyi bir şekilde tamamlamayı planlıyoruz. Burada 1278 tane mal sahibi var. Bunun 910 tanesinin muvafakatnamelerini aldık ve tapuları bize geçti. Bugün de eski sanayide sular da kesildi. Yani artık oradaki faaliyeti noktalama noktasına geldik. Turkuaz projesini hızlı bir şekilde tamamlayacağız " dedi.
Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, konuşmasını tamamladıktan sonra katılımcıların sorularına cevap verdi, sıkıntılarını dinledi. Otobüs seferleriyle ilgili talepleri dinleyen Başkan Ürgüp, sıkıntıların çözülmesi için yetkililere talimat verdi.
(UY-AÖ-Y)

18.02.2013 17:14:28 TSI

Editör: Wan Haber