Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneğin'i ziyaret ederek, Ayhan Ergüven'in Umre yemeğine katıldı.
Burada çok sayıda dernek üyesi ile bir araya gelen Başkan Ürgüp dernek üyeleriyle bir süre sohbet etti. Dernek binasında Çeçenistan Devlet Televizyonu tarafından hazırlanan Çeçenistan dışında yaşayan çeçen halkları belgeselinin çekimlerine Başkan Ürgüp de katıldı.
Çeçen Kafkas Derneği tarafından ağırlanan Çeçen Televizyonu program yapımcısı Seyid Mahmut, Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp'ten Sivas'ta yaşayan Çeçenlerin sosyal ve kültürel yapısı hakkında bilgi aldı.
Burada bir konuşma yapan Başkan Ürgüp, Çeçenistan'dan davet aldıklarını hatırlatarak Grozni iline bir ziyaret gerçekleştirdiklerini, Çeçenistan'da savaştan iz kalmadığını ve bunun sevindirici olduğunu ifade etti.
İlimizde yaşayan Çeçenlerin Türk halkından farkının olmadığını vurgulayan Başkan Ürgüp, "Çeçenleri ayrı bir millet olarak görmüyoruz. Yüzyıllardır birlikte yaşıyoruz. Bu yüzden aramızda artık fark bulunmuyor" dedi.
(UY-AÖ-Y)

12.02.2013 15:31:24 TSI

Editör: Wan Haber