Bugün gerçekleştirilen Galatasaray Divan Kurulu'nun sonrasında basın mensupların sorularının yanıtlayan Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, "Galatasaray'da 28 tane Sneijder var" dedi.

"ALTERNATİFLERİMİZ VAR"
Kendilerini geçen sene başarıya ulaştıran futbolcuların hepsi de Sneijder değerinde olduğunu vurgulayan Aysal, "Bir kere Galatasaraylı futbolcu arkadaşlarımıza saygısızlık etmemek lazım. Sneijder Galatasaray'da kadro derinliğini oluşturmak için Fatih hocanın istediği futbolculardan bir tanesi. Sneijder'in kulubüne müracaat ettik ve İnter'le ön anlaşma yaptık. Oyuncuya da teklifimizi ilettik. Sneijder'de teklifimizi düşünüyor. Teklifimizi kabul eder veya etmez. Bu dünyanın sonu değil. Sneijder dışında 3-4 tane daha alternatifimiz var. Önümüzde ki günlerde de Sneijder'den net bir cevap almazsak o alternatiflerimize yöneleceğiz. Bu standart bir işlem bunu bu kadar da büyütmemek lazım" diye konuştu.

"SİZ BİR KULÜPTE SENELİK 6,5 MİLYON EURO'YA OYNUYORSANIZ, BAŞKA BİR KULÜBE BUNUN 3'TE 2'Sİ FİYATA GİDİYORSANIZ BUNU SİZDE DÜŞÜNÜRSÜNÜZ"
Sneijder transferindeki sürecin uzamasını da değerlendiren Ünal Aysal, "Siz bir kulüpte senelik 6,5 milyon Euro'ya oynuyorsanız, başka bir kulübe bunun 3'te 2'si fiyata gidiyorsanız bunu sizde düşünürsünüz. Sneijder'in elinde geçerli bir kontratı var. Bu konuda hatta Sneijder fedakarlık yapıp Galatasaray'a geliyor. Ayrıca İnter 15 milyon Euro'ya aldığı bu oyuncuyu birkaç yıl sonra yarı fiyatına satıyor. Bütün bunlar ufak paralar değil" ifadelerini kullandı.

"DÜŞÜNMESİ VE KARARINI BİLİNÇLİ BİR ŞEKİLDE VERMESİ BİZİ DAHA MUTLU EDİYOR"
Sürecin kısa sürmesinin kendilerini tedirgin edeceğini belirten Ünal Aysal, "Düşünmeyeceğim hemen karar vereceğim deseydi Sneijder ben bundan daha çok şüphelenirdim. Düşünmesi ve kararını bilinçli bir şekilde vermesi bizi daha mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

"OYUNCU İÇİN STATÜ DAHA ÖNEMLİ"
Sneijder'in, "Ben Galatasaray'ın yeni Hagi'si olacağım" sözlerine yorum getiren Başkan Aysal, "Ben oyuncu için maddiyattan daha önemli olan şeyin statü olduğunu düşünüyorum. Türkiye'ye geldiği zaman mutlu olup olmayacağı ya da aile hayatı, bunlar hepsi önemli faktörler. Bunların hepsini düşünmesi lazım. Bunlar bizim işimiz değil oyuncunun işi" şeklinde konuştu.

"HOCAMIZ SNEİJDER'İ İSTEDİ"
Fatih Hoca ile arasında sorun olmadığını vurgulayan Ünal Aysal, "Burada da medya da bir bilgi kirliliği görüyorum. Fatih Hoca bu oyuncuyu istemese ben bu oyuncuyu almam zaten. Fatih Hoca'nın da benimde düşündüğüm şey bu futbolcuyu en ekonomik şekilde nasıl alırızdır. Tek isteğimiz bizim süremiz belli, o süre dolmadan o alternatifleri değerlendirerek iyi bir yol haritası çizmek" yorumunda bulundu.

"İNTER'LE ANLAŞTIK"
Sneijder transferi hakkında yüzde olarak hiçbir açıklamada bulunmadığının altını çizen Başkan Ünal Aysal, "Ben kimseye bu transfer yüzde 95 bitti demedim. Oyuncuyla ilgilendiğim ve İnter'le de bir mutabakata vardığımızı bildirdim. Ondan sonra da arkadaşları gönderdik, kontrata dönderdiler olayı" açıklamasında bulundu.
Ünal Aysal, Sneijder transferinin olmaması için bir sebep görmediğini ve olmasa bile bunun dünyanın sonu olmadığını belirterek, "Her şeyin olma ihtimali gibi olmayabilir" dedi.

"FATİH HOCA VE BEN HEP İLETİŞİM HALİNDEYİZ"
Fatih Terim'le yüz yüze görüştüklerini ve bunun her detayından basının bilgisi olmamasının normal olduğunu belirten Ünal Aysal, "Hocamızda çok meşgul bende. Birbirimizle iletişimi asla kesmedik. Bunlar hayati mevzularda muhakkak bir araya gelip konuşmak durumundayız. Negatif bir şey olsa biz açıklama yapardık. Kirli bilgilerle sporseverleri rahatsız etmeyelim" ifadelerini kullandı.
(DG-BÇ-S)

16.01.2013 17:39:47 TSI

Editör: Wan Haber