Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, yatırımlarla ilgili isteklerini dinlemek amacıyla Varsak Karşıyaka Muhtarı Halil Yarbaş'ı, Varsak Menderes Mahalle Muhtarı Durmuş Mülat'ı, Altıayak Mahalle Muhtarı İsmail Şanlı'yı, Esentepe Mahalle Muhtarı Nasuh Kula'yı, Demirel Mahalle Muhtarı Mehmet Arslan'ı, Ayanoğlu Mahalle Muhtarı Halil Ekinci'yi ve Zeytinlik Mahalle Muhtarı Mehmet Ali Küçük'ü ziyaret etti.
Yeni yol açılması, asfalt, kaldırım, park, muhtar evi, sosyal tesis ve Kepezpark Varsak Projesi'nden dolayı Bakan Tütüncü'ye teşekkür eden muhtarlar, temel belediyecilik hizmetlerinin devamını dilediler. Varsak'ın hizmette en şanslı dönemini yaşadığının altını çizen Başkan Tütüncü, bölgenin kasaba görünümündeki alt ve üst yapısını yeniden inşa ettiklerini, yeni yol açma, asfalt, orta refüj, yeşil alan düzenlemeleri, sosyal tesis yatırımlarıyla Varsak'a şehir kimliği kazandırdıklarını kaydetti.
Antalya'nın en büyük spor, eğlence ve masal parkını da Varsak'a inşa ettiklerine değinen Başkan Tütüncü, Süleyman Demirel Bulvarı'nda eski Varsak Stadı'nın olduğu 46 dönümlük alan üzerine yapılan Kepezpark Varsak Projesi ile bölgenin cazibe merkezi olacağını belirtti. Başkan Hakan Tütüncü, içerisinde Antalya'nın ilk tam olimpik kapalı yüzme havuzu ile futbol, basketbol sahalarının, sinema salonlarının, gençlik merkezinin, yapay gölün, masal parkının bulunduğu tesisin hizmete girmesiyle, Varsak'ın dünya şehri haline geleceğini kaydetti.
Başkan Tütüncü, "Hizmetin en güzelini hak eden Varsaklı vatandaşlarımıza kaliteli, konforlu yol hizmeti vermek amacıyla bölgede 8 mahallede, 236 bin 638 metresi sathi, 65 bin 863 metresi sıcak asfalt olmak üzere 302 bin 501 metre asfalt çalışması yaptık. Yol medeniyettir, dedik ve yıllardır bölgede açılamayan imarlı yollar açtık. 78 bin metre yeni yolu Varsaklıların hizmetine sunduk. 33 bin m2 parke kaldırım çalışmasını tamamladık" ifadesini kullandı.
Bölgedeki caddelere modern bir kent imajı kazandırdıklarına işaret eden Başkan Hakan Tütüncü, Fatih Terim, Şahin Bey, Şehit Bülent Alkan, Cumhuriyet, Mehmet Akif, Akşemsettin, Şelale, Recep Gürbüz ve Tansu Çiller caddelerinin eskiyen asfaltını yenilediklerini, orta refüjlerini ve kaldırımları yaptıklarını anlattı.
Varsak'ın yeşil alan yatırımında da yüzünün güldüğüne işaret eden Başkan Tütüncü, bölgedeki 8 mahallede 66 bin metrekare yeşil alanda, ikisi tadilat olmak üzere 23 park inşa ettiklerini kaydetti. Eski belediye binasının yanında yıllardır değerlendirilmeyen ve içerisinde çınar ağaçlarının olduğu 5 bin 500 metrekarelik alanı, yeşil alan düzenlemesiyle Osmanlı Bahçesi haline getirdiklerine işaret eden Başkan Tütüncü, bu yıl da bölgede 8 adet yeni park inşa edeceklerini duyurdu.
Varsak Belediyesi döneminde düğün salonu olarak kullanılan, daha sonra atıl halde kalan binayı, tadilat ve güçlendirme çalışmasıyla 200 kişilik butik kültür merkezi haline getirdiklerini ifade eden Başkan Tütüncü, "Bölgede yaşayanları sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle buluşturacak olan tesise, Ahmet Hamdi Tanpınar ismini verdik" dedi.Eski belediye binasında, Antalya Kepez Meslek Eğitim Kursları Varsak Şubesi'ni açtıkları bilgisini veren Başkan Tütüncü, Varsak İlköğretim Okulu'nun bahçesine de çadır tarzı spor salonu inşa ettiklerini ifade etti.
Varsak'taki tarihi yapılara ve Yörük kültürüne sahip çıktıklarını söyleyen Başkan Tütüncü, "Bölgedeki tarihi 3 sarnıcın çevre düzenlemesini ve temizliğini yaptık. 1 kilometre uzunluğundaki tarihi göç yolunu yeniden inşa ettik. Geçtiğimiz aylarda Antalya Yörükler Derneği işbirliği ile bölgedeki Akkuyu Sarnıcı ile Hacı Mestan Sarnıcı arasında tarihi göç kültürünü canlandırdık" diye konuştu. Başkan Tütüncü, bölgedeki Demirel ile Şelale mahallelerine muhtar evi yaptıklarını da sözlerine ekledi.
(SK-Y)

19.02.2013 11:34:01 TSI

Editör: Wan Haber