Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, hizmet koordinasyon toplantısı yapmak amacıyla Baraj Mahalle Muhtarı Osman Uç ile bir araya geldi.
Yatırımcı birimlerin bürokratları ile Kepez Belediye Meclis Üyesi Ramazan Eciş'in de katıldığı ziyarette ada bazı sıkıntısının çözümü noktasında düzenlemeler yaptıklarını anlatan Başkan Tütüncü, "Ada bazı sıkıntısını ancak ve ancak hissedarların tamamının anlaşması halinde çözülür. Belediye olarak, vatandaşın anlaşamaması halinde ada bazı parsellerin bölünmesi kanunen mümkün değil. Site tarzı yapılaşmanın olabilmesi için de ada parsellerin olduğu arsalara emsal artışı getirdik" dedi.
Baraj Mahallesi'nde bugüne kadar mahallede 20 metre yeni yol açtıklarını belirten Başkan Tütüncü, 11 bin 849 metre sıcak asfalt çalışması ile mevcut yolların hizmet veremez hale gelen asfaltını yenilediklerini söyledi.
Bölgeye, içerisinde basketbol sahası ile açık hava spor aletlerinin olduğu park inşa ettiklerine değinen Başkan Tütüncü, yağmur suyu birikmesi sorununun çözümü için de mahallede 2 bin 500 metre uzunluğunda drenaj kanal çalışması yaptıklarının bilgisini verdi.
Başkan Tütüncü, Hazine'den kiraladıklar 42 dönümlük alana kurdukları açık oto pazarının ve Toplu Konut İdaresi'nce yapılan, spor salonu da olan meslek lisesinin mahallenin değerini artırdığına işaret etti.
(SK-Y)

13.02.2013 14:37:04 TSI

Editör: Wan Haber