Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 3 Ocak kutlamaları kapsamında gerçekleştirdikleri Zafer Yürüyüşü'nü insanların sahiplendiğini belirterek, yıllardır yürüyüşe katılarak destek veren herkese teşekkür etti.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna'nın, Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 91. Yıldönümü kutlamaları öncesi düzenlediği istişare toplantıları devam ediyor. Başkan Tuna, mahalle ve köy muhtarlarının ardından, Toroslar İlçe Kaymakamı Kaya Çıtak, İlçe Müftüsü Mehmet Çabuk, 2013 Akdeniz Oyunları Genel Koordinatörü Bekir Korkmaz, Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri ve ilçede bulunan okulların müdürleri ile bir araya gelerek, programın detayları ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.
Toplantıda, milli değerleri kaybetmemek adına milli günlerde etkinlikler düzenlemeye önem verdiklerini söyleyen Tuna, 9 yıldır coşkulu bir şekilde gerçekleştirilen Zafer Yürüyüşü'nün dosta güven, düşmana korku saldığını ifade etti. Yürüyüşe yıllardır destek veren tüm Mersinlilere teşekkür eden Tuna, "Toroslar Belediyesi olarak bundan 9 yıl önce bu kutlamaların, halkın olmadığı, sadece protokol bayramlaşması şeklinde yapıldığını gördük. Halkı bayramla buluşturmak istedik. Bu anlamda düzenlediğimiz yürüyüşümüzü insanlarımız sahiplendi. 2005 yılında başlattığımız Zafer Yürüyüşü ile 3 Ocak günü, 70 yıl önce olduğu gibi halkın katılımıyla artık büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Yıllardır bu kutlamalara katkı sunmaya gayret gösteriyoruz. Tabi ki yapılan bu etkinlikler sadece Toroslar Belediyesi'nin organizasyonu değildir. Bunu hangi yapı yaparsa yapsın biz birlik ve beraberlik anlamında yapılan bu tür etkinliklere her zaman katkı vermeye hazırız. Yıllardır yürüyüşümüze katılarak destek veren herkese teşekkür ediyorum" dedi.
3 Ocak 2013 Perşembe günü saat 08.00'de Toroslar Kuvva-i Milliye Anıtı önünden başlayacak Zafer Yürüyüşü'ne herkesi davet eden Tuna, amaçlarının halkın bayramını halkla kutlamak olduğunu sözlerine ekledi.
Toroslar Kaymakamı Kaya Çıtak ise Hamit Tuna'nın 3 Ocak Mersin'in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü kutlamalarını coşkuya dönüştürdüğünü, yapılan etkinliklerle birlik, beraberliği ön plana çıkardığını dile getirerek, Tuna'ya teşekkür etti. Kaymakam Çıtak, "3 Ocak Mersin'in Düşman İşgalinden Kurtuluş Günü, milli bir gündür. Bunu da hep birlikte coşkuyla kutlamamız gerekmektedir. Mersin'in Kurtuluş Günü'nü inşallah bu yıl da geniş bir katılımla kutlayacağız. 9 yıldır 3 Ocak'ta organize ettiği Zafer Yürüyüşü ve etkinlikler dolayısıyla Toroslar Belediye Başkanımız Hamit Tuna'ya teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(KYM-Y)

19.12.2012 16:07:32 TSI

Editör: Wan Haber