Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, yeni bir Güngörmüşler Konağı için alan arama çalışmalarını tamamladıklarını, yeni konağın Fatih bölgesine yapılacağını söyledi.
Başkan Tuna, Radyo Doğa'nın canlı yayınına katıldı. Leyla Yiğit Aras'ın hazırlayıp sunduğu Netlik Ayarı programında soruları yanıtlayan Başkan Tuna, Sincan'a yapılan ve yapılacak olan hizmetler hakkında bilgi verdi. 1 saat süren canlı yayında Başkan Tuna, dinleyicilerden gelen Güngörmüşler Konağı isteklerine bir müjde ile karşılık verdi. Tuna, "Güngörmüşlere saygımız her zaman sonsuzdur. Merkez de onlar için tahsis ettiğimiz Güngörmüşler Konağı'na ilgi her geçen gün artıyor. Vatandaşımız sayısının artmasını istiyor. Sayılarının artması için uygun alanların bulunması gerekiyor. Bizde sayılarının artmasını ve vatandaşın memnun olmasını arzu ediyoruz. Şu anda Fatih bölgesinde benzer bir projeyi gerçekleştirmek için çalışmalarımız devam ediyor. O bölgede plan tadilatı sonrasında inşallah önümüzdeki yıla kadar Güngörmüşler Konağı'nın benzerini yapmayı planlıyoruz" dedi.
1 yıl öncede Leyla Yiğit Aras'ın hazırlayıp sunduğu Netlik Ayarı programına katılan Başkan Tuna, dinleyicilerle 1 yılda ilçede nelerin değiştiğini ve yeni projeleri anlattı. Sincan'ın çehresini değiştiren ve değiştirecek olan projeleri anlatan Tuna, Kent Meydanı projesinin son durumu hakkında bilgi verdi. Başkan Tuna, "Merkez Pazarının olduğun alanın rekreasyon çalışmalarını tamamlamak üzereyiz. Meydanın sadece çimlendirme gibi ufak tefek çevre düzenlemesi çalışmaları devam ediyor. İçinde bulunan saat kulesinin yapımını tamamladık. Oraya şimdi yeni bir mekan daha yapmayı düşünüyoruz. Güngörmüşler Konağı'nın bir benzerini de hanımefendiler için yapmak istiyoruz" dedi.
Vatandaşın rahat ve huzurlu bir ortamda pazar alışverişlerini yapabilmesi için hizmete sunulan pazar servisleri uygulamasını anlatan Tuna, "Pazarın yükünü hanımlar çekiyor. Biz hanımların yükünü azaltmak için bu projeyi geliştirdik. Hanımefendiler ciddi anlamda servislerden istifade ediyor. Kolay ve rahat bir şekilde hanımlar çocuklarıyla birlikte pazara gidip alışverişini yapıyor yine servisle evine dönüyor. Artık pazarlarımız için uzaktı yakındı gibi bir problem de kalmadı" dedi.
Dinleyicilerden gelen soruları da yanıtlayan Başkan Tuna, servislerin kaldırılma ihtimalinin olup olmadığının sorulması üzerine böyle bir ihtimalin olmadığının da altını çizdi.
(BK-ÖZ-Y)

05.01.2013 12:01:36 TSI

Editör: Wan Haber