Mersin'in ilçesi Silifke Belediyesi, Selçuk Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi (MEÜ) Silifke-Taşucu Meslek Yüksekokulu (MYO) Yerel Yönetimler Bölümü, ortaklaşa 'Demokratik Yerel Yönetim Hareketleri' konulu panel düzenledi.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre panel, Silifke Belediyesi Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. Panele, Konya Vali Yardımcısı Dr. Sefa Çetin, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Silifke Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ali Doğan, Silifke Belediye Başkanı Bayram Ali Öngel panelist olarak katıldı.Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, panelde, kentsel hareketler, kentsel iyileştirme, yaşanılabilir çevre, sürdürülebilir kalkınma, konut stoğu, kentsel dönüşüm konularında bir sunum yaptı.
Toroslar ilçesinin fiziki ve sosyal yapısı hakkında bilgiler vererek sunumuna başlayan Başkan Tuna, ilçe belediyelerin hizmet verdiği yasal alanlarla ilgili yaşadıkları sorunları anlattı. Vatandaşların hizmet aldığı alanlarla ilgili yetki karmaşası içerisinde olduklarını belirten Tuna, bazı hizmetlerin yetki alanlarında olmamasına rağmen sorumlu belediyecilik anlayışı ile vatandaşı mağdur etmemeye çalıştıklarını ve onlarla yakından ilgilendiklerini söyledi. Tuna, "Bizim yönetim şeklimiz Silifke Belediye Başkanlığının yönetim şekliyle farklı. Şuan yerel yönetimler kanununa göre yerel seçimlerinin ardından Silifke Belediyesi'nin yönetim şekli de bizim gibi olacak maalesef. Maalesef diyorum çünkü Büyükşehir Belediyesi'nin altındaki ilçe belediyelerin pozisyonu genel müdürlük altında çalışan şube müdürlüğü pozisyonu gibidir. Büyükşehir'in yapmakla hükümlü olduğu hizmetler ayrı, ilçe belediye olarak bizim yapmakla hükümlü olduğumuz hizmetler yasal olarak ayrıdır" dedi.
Konuşmasında kentsel dönüşüme de değinen Başkan Hamit Tuna, özellikle sosyal problemin fazla olduğu Mersin'de kentsel dönüşümün şart olduğunu vurgulayarak, "Ortalama kültürü bulma noktasında da kentsel dönüşüm çok önemli. Biz Toroslar Belediyesi olarak bunun alt yapısını hazırladık. TOKİ'ye Korukent Mahallesi'nde 111 dönüm yer tahsis ederek 612 konutun yaptırılmasını sağladık. İçerisinde, sağlık ocağı, 32 derslik ilköğretim okulu, camisi bulunmaktadır. Bunun yanı sıra TOKİ konutlarının önündeki 45 bin metrekare alanda belediye olarak bir park yaptık ve spor tesisi ile bütünleştirdik. Burası harika yaşam merkezi haline geldi. İnsanlarımız bu konuda sürekli bize teşekkür ediyorlar. Onun için Mersin'de özellikle kentsel dönüşüm şart" diye konuştu.
Panelde vatandaşlardan ve öğrencilerden gelen sorulara da cevap veren Tuna'ya, Silifke Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Rıfat Karaduman, panele sunduğu katkılarından dolayı bir teşekkür plaketi takdim etti.
(KRY-Y)

25.12.2012 15:34:22 TSI

Editör: Wan Haber