Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi TOKİ konutları önünde 45 bin metrekarelik alanda inşa edilen Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi'nin bir bölümü olan futbol sahasının inşa çalışmalarına başlandığını ifade ederek, "Her mahalleye bir futbol sahası kazandırma yönünde yürüttüğümüz çalışmalar hızla devam ediyor. Toroslar'ı sporun merkezi yaptık" dedi.
Yapılan inşaat çalışmalarını yerinde inceleyen Başkan Tuna, sporu Toroslar halkının yaşamının bir parçası haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. Her mahalleye bir futbol sahası kazandırma yönünde çalışmalarına hızla devam ettiklerini vurgulayan Tuna, Korukent Mahallesi'nde Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi'nin bir devamı olan futbol sahasını nizami ölçülerde inşa ettiklerini kaydetti. Tuna, futbol sahasını, sporcuların antrenman yapabilmelerine olanak sağlamak amacıyla 2013 Akdeniz Oyunları'na yetiştirmeyi planladıklarını da dile getirdi. Sağlıklı bir geleceğin sağlıklı bir toplumla oluşacağını ifade eden Tuna, çocukları ve gençleri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak amacıyla spora yönlendirdiklerini ve spor tesisleri inşa ederek ilçeyi adeta sporun merkezi yaptıklarını belirtti.
Bilge Kağan Parkı ve Spor Tesisi'nin, Toroslar Belediyesi'nin yeşil çevre ile ilgili vizyonunu yansıtan ve Toroslar'ın geleceğine yönelik gerçekleştirilen çalışmalardan bir tanesi olduğunun altını çizen Tuna, "Korukent, Çağdaşkent ve Halkkent mahallerine hitap edebilecek şekilde tasarladığımız TOKİ konutları önündeki park çalışmamız bitti. Şu anda spor tesisinin içerisinde bulunan nizami futbol sahasını yapıyoruz. Futbol sahasının zeminindeki kazı çalışması ve taş kırım işlemleri devam ediyor. İnşallah bu projeyi 2013 Akdeniz Oyunları'na kadar yetiştirmeyi planlıyoruz. Burası sporcuların antrenman yapabilmesine olanak sağlayacak bir tesis olacak. Belediye bünyemizdeki arkadaşlarımızın gayretli çalışmalarıyla hayata geçecek olan bu proje bölgemizdeki spor kompleksi sayısını da arttıracaktır. Amatör spor kulüplerini de düşünerek, yer bulabildiğimiz sürece her mahalleye bu şekilde spor tesisleri yapmayı istiyoruz. Amacımız, çocukları ve gençleri spora yönlendirerek kötü alışkanlıklardan uzak tutmaktır" dedi.
(KRY-Y)

12.02.2013 14:59:06 TSI

Editör: Wan Haber