Türkiye genelinde milyonlarca öğrenci karne alırken, 2012-2013 yılı ara dönem karne heyecanın Ankara'daki adresi ise Sincan'dı.
Cumhuriyet Ortaokulu'nda yapılan karne törenine, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Sincan Kaymakamı Ufuk Seçilmiş, Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Zihni Özdemir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Cumhuriyet Ortaokulu'nun spor salonunda düzenlenen törende; müzik dinletisinden şiire, halk oyunundan oratoryoya kadar pek çok etkinlik yapıldı. Törenin ardından öğrencilere hediyeleri ve karneleri dağıtıldı.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, yaptığı konuşmada, "2012-2013 öğretim yılının 1. dönem karne töreninde Sincan'da olmaktan mutluluk duyuyorum. Eğitim, geleceğin teminatıdır. Bugün burada büyük milletimizin geleceğinin karnesini veriyoruz. Eğitim konusunda bize her zaman destek veren Belediye Başkanımız Mustafa Tuna'ya çok teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşım, kendisine müracaat eden okullara güvenlik için kamera koyduruyor, çalışkan öğrencilerimizi ödüllendiriyor, engelli öğrencilerimiz için ise engelli rampaları yaptırıyor. Kendisine bir kez daha bu örnek çalışmaları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize de yeni eğitim öğretim döneminde şimdiden başarılar diliyorum" dedi.
Törende velilerden ve öğrencilerden büyük ilgi gören Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, "Bu güzel günde sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize bugün karnelerini vereceğiz. Buradan velilere seslenmek istiyorum. Çocuklarımız kırık not almış olsalar bile onları üzmeyelim. Onlara ikinci dönem için şans tanıyalım ve teşvik edelim. Sevgili öğrencilerimize ise atalarımızın bir sözünü hatırlatmak isterim. " Demir tava geldi kömür bitti, akıl başa geldi ömür bitti." Bu sözden yola çıkarak önünüzde zaman varken derslerinize iyi çalışın, geleceğimizin aydınlık olması sizlerin elinde... Öğrencilerimize iyi tatiller diliyor ve başarılı bir yıl geçirmelerini temenni ediyorum" dedi.
Törenin ardından tatile giren öğrenciler, karne sevincini aileleriyle birlikte yaşadı. Karnelerini ve hediyelerini ailelerine gösteren öğrenciler, salondan mutlu ayrıldı.
(BK-ÖZ-Y)

25.01.2013 16:11:33 TSI

Editör: Wan Haber