Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 9 yılda yaptıkları çalışma ve hizmetlerle modern kent kimliğine bürünen ve ilçe statüsüne kavuşan Toroslar'ı kendi kendine yetebilen bir konuma getirdiklerini söyledi.
Toroslar Belediye Meclisi Başkan Hamit Tuna yönetiminde Şubat ayı toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda yapılan toplantıda, 12. Mersin Uluslararası Müzik Festivali'ne Toroslar Belediyesi'nin maddi destek sağlaması ile ilgili teklif görüşüldü. Toroslar Meclisi, teklifi oy birliği ile Plan ve Bütçe Komisyonlarına havale etti.
Toplantının temenni ve öneriler bölümünde söz alan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar'a kazandırılan hizmetlerle ilgili olarak Meclis üyelerini bilgilendirdi. 9 yılda yapılan hizmetlerle modern kent kimliğine bürünen ve ilçe statüsüne kavuşan Toroslar'ı kendi kendine yetebilen bir konuma getirdiklerini vurgulayan Tuna, 12 bin 500 metrekarelik bir alanda başlatılan Kültür Merkezi projesi çalışmalarının devam ettiğini ifade etti. Tuna, 607 kişilik tam teşekküllü akustik düzenlemeli konser, toplantı ve konferans salonu, nişan ve düğün gibi etkinliklerin yapılacağı açık alan, mini hayvanat bahçesi ve çocuk oyun alanları, çok amaçlı aktivite salonu, sınıf ve atölyeler ile 7 adet TORTEK merkezi, fuaye salonu, sanatçı hazırlanma ve simültane tercüme odaları, kütüphane, kafeteryalar, süs havuzları ve kapalı otoparkın bulunacağı merkezin 2013 yılı içerisinde hizmete gireceğini belirtti. Selçuklu Türk mimarisini yansıtacak şekilde tasarlanan Kültür Merkezi ile Toroslar halkının, merkezin içinde yer alacak tiyatro oyunları, seminerler ve panellere daha kolay katılma fırsatı bulacağını kaydeden Tuna, "Görsellik anlamında Mersin'de olmayan mimari tarzıyla albenisi yüksek bir kültür merkezinin temelini attık.10 ay içerisinde bitirmeyi hedeflediğimiz Kültür Merkezimize Türk Halk Şairi Yunus Emre'nin ismini vermeyi düşünüyoruz" dedi.
Toroslar'ı yeşil alan zengini yaptıklarını da kaydeden Tuna, ilçeye 9 yılda 850 bin metrekare yeşil alan kazandırdıklarını belirterek, küçük parklar yerine birkaç mahalleye birden hizmet verebilecek büyük parklar inşa etmeye önem verdiklerinin altını çizdi. Korukent Mahallesi'nde 45 bin metrekarelik alanda inşa edilen Bilge Kağan Parkı ile spor tesisinin de bu merkezlerden biri olduğuna dikkat çeken Tuna, bu merkezdeki park çalışmasının sona erdiğini, spor tesisi yapımının çalışmalarının da başladığını vurguladı. Yapımına başlanan Gençlik Merkezi inşa çalışmalarına da devam edildiğini ifade eden Tuna, "Korukent Mahallesi'nde 45 bin metrekarelik alanda inşasına başladığımız 'Gençlik Merkezi' ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Burası tamamlandığında çam ağaçlarıyla kaplı alanda muhteşem manzarası olan, çok özellikli doğal bir tesis olacak. Tesiste, nizami futbol, voleybol, basketbol ve paintball oyun sahaları ile tenis kortu, soyunma odaları, süs havuzu, ücretsiz internet evi ve okuma odası yer alacak. Spor kulüplerinin, gençlerin ve izcilerin kamp kurabilecekleri ahşap bungalov evler ile kent halkının şehrin merkezinde doğal ortamda piknik yapabilecekleri mesire alanı ile de düzenlenecek olan komplike tesis, Toroslar'a farklı bir canlılık katacak ve Mersin'de ses getirecek bir proje olacak" diye konuştu.
(KRY-Y)

05.02.2013 12:46:29 TSI

Editör: Wan Haber