Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sincan'daki kentsel yenileme çalışmalarının hızla devam ettiğini ve yakında vatandaşlarla görüşülmeye başlanacağını söyledi.
Bir televizyon kanalında konuk olduğu programda Sincan'daki kentsel yenileme çalışmalarıyla ilgili merak edilen konulara açıklık getiren Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, vatandaşa ev alırken yapılması gerekenlerle ilgili önemli tavsiyelerde de bulundu. Başkent'teki ilk kentsel yenilemenin Sincan'dan başladığını belirten Tuna, "Bir binanın çürük olması için üç neden vardır; beton, demir ve proje. Bu üç nedenden iki tanesi sağlam olmadığında o binada sorunlar oluşur. Doğankent Sitesi'nde de böyle bir problem vardı. Şimdi devletimizin sağladığı kolaylıkla vatandaşımız sıkıntıdan kurtulacak. Eskiden olsa hem parası hem de evi yok olacaktı. Bu yasa vatandaşımız için can simidi oldu" dedi.
Vatandaşa kira ya da faizsiz kredi imkanı sunulduğunu belirten Başkan Tuna, "Hükümetimiz ve Çevre Şehircilik Bakanlığımız vatandaşımıza elinden gelen yardımı yapıyor. Eğer vatandaş binasının riskli olduğunu düşünüyorsa Bakanlığın onayladığı yetkili firmalara giderek binanın analizini yaptırıyor. Sonrasında aldığı raporu Bakanlığa sunuyor. Bakanlıkta binanın durumuna göre kentsel yenilemeye dahil ediyor" diye konuştu.
Ev alacaklara önemli tavsiyelerde bulunan Tuna, "İnşaat mühendisi olduğum için vatandaşımıza bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Boyaya ya da sıvaya bakarak ev almayın. Bu konuda belediyeye başvurup, bina ile ilgili bilgi alabilirsiniz. Vatandaşımız bizim belediyemize gelirse biz elimizden gelen yardımı yaparız. Vatandaşımız da zaten artık bilinçlendi, dışına bakarak ev almıyor" dedi.
Saraycık ve Ulubatlı Hasan mahallerinde de kentsel yenileme çalışmalarının devam ettiğini belirten Başkan Tuna, "1 yıl önce başlayan çalışmalarda bugüne kadar mevcut binaların durum tespiti, hali hazır haritalarının alınması, imar planlarının tasarımları, kaç konut yapılacağı, kaç oda olacağı gibi pek çok husus değerlendiriliyor. Bu konuda vatandaşımızın da yapılan anketlerle fikri alındı. Bu aşamadan sonra fizibilite çalışmaları devam ediyor. Yani, mevcut planın maliyetinin ne olacağı hesaplanıyor. Çalışmalar tamamlandıktan sonra vatandaşla da görüşmeler yakında başlayacak" şeklinde konuştu.
Projenin normal seyrinde devam ettiğini belirten Başkan Tuna, "TOKİ ile birlikte yürüttüğümüz çalışmalarda herhangi bir sıkıntı olmadan sürüyor. Sincan'ımıza yakışır bir proje olması için gayret ediyoruz. Hem vatandaşımızın hem de ilçemizin yüzünü güldürmesi için çalışıyoruz" dedi.
(BK-CC-Y)

21.01.2013 12:46:32 TSI

Editör: Wan Haber