Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, kentte yaşayan Gezende köylülerinin örnek gösterilecek bir köy kültürünü devam ettirdiklerini söyledi.
Toroslar Belediye Başkanı Tuna, Mersin'in Gülnar İlçesine bağlı Gezende Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak düzenlediği kahvaltı etkinliğine konuk oldu. Akbelen Mahallesi'nde bulunan dernek binasında gerçekleştirilen etkinliğe, eşi Aydan Tuna ile katılan Başkan Tuna'ya, dernek üyeleri ve Gezende Köyü sakinleri yoğun ilgi gösterdi. Etkinlikte konuşan Gezende Köyü Bardat Yaylası ve Bardat Pazarını Kalkındırma, Güzelleştirme Derneği Başkanı Mehmet Öz, derneklerine sunduğu destek ve katkılardan dolayı Tuna'ya teşekkür etti. Başkan Tuna'nın zor zamanlarda kendilerine sunduğu ambulans ve otobüs desteğiyle Gezende Köyü sakinlerinin kendisine minnettar olduğunu belirten Öz, "Başkanımız Hamit Tuna göreve geldiği günden bugüne bizim her zaman yanımızda olmuştur. Birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek amacıyla gerçekleştirdiğimiz programımıza katılımlarından ve derneğimize sunduğu her türlü desteklerinden dolayı Başkanımıza teşekkür ediyoruz" dedi.
Başkan Tuna da konuşmasında, Gezende köylülerinin her zaman birlik ve beraberliğin en güzel örneğini sunduğunu kaydetti. Gezende köylülerinin oluşturduğu yapının sağlıklı Türk aile yapısının devamı için önemli olduğunu vurgulayan Tuna, "Gezende köylüleri oluşturdukları bu yapı ile özellikle Türk kültüründeki dayanışma ruhunun ve birlik beraberliğin en güzel örneğini sergilemektedirler. Geleneksel olarak düzenledikleri etkinliklerle Gezendeliler, örnek gösterilecek bir köy kültürünü devam ettiriyorlar. Günümüzde toplumumuzun değer yargıları yıpranmakta ve Türk aile yapısı kaybolmaktadır. Kaybolan Türk aile yapısından dolayı toplumda bir takım değerlerimiz dejenere olmaktadır. Onun için Gezende köylülerinin bir araya gelerek bu değerlere sahip çıkması çok anlamlı faaliyetlerdir. Çocuklarına, Türk kültürünü ve köy kültürünü yaşatıyorlar, hep örnek oluyorlar" diye konuştu.
(KYM-Y)

11.01.2013 15:54:31 TSI

Editör: Wan Haber