Sincan Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Fatih bölgesinde vatandaşlarla bir araya geldi. Devam eden ve yapılacak projeleri anlatan Başkan Tuna, her bölgeye eşit hizmet verildiğini vurguladı.
AK Parti'nin Fatih Lokali'nde gerçekleşen toplantıya AK Parti Sincan İlçe Başkanı Ahmet Erbağ, İlçe Başkan Yardımcıları, Sincan Belediyesi AK Parti Grup Başkan Vekili Faruk Çetinkaya ve meclis üyeleri katıldı. AK Parti mahalle komisyonlarında görev yapan teşkilat mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda Başkan Tuna, bölgedeki çalışmaların son durumu hakkında bilgi verdi. Adil belediyecilik yaklaşımının Fatih bölgesinde hemen hissedildiğini vurgulayan Başkan Tuna, "Fatih'in sokakları asfaltlı, kaldırımları önemli ölçüde tamamlanmış, otopark yerleri halkımıza yaraşır bir hale geldi. Bölgenin birçok köşesi parklarla donatıldı, temizlik kendisini hissettirir noktaya ulaştı. Yeni ek hizmet binası ve Güngörmüşler Konağı, Çarşamba ve Cuma Pazarı projeleri ve kentsel yenilemenin ardından Fatih bölgesi bambaşka olacak" dedi.
Sincan Belediyesi'nin Fatih'te bulunan ek hizmet binasının daha modern bir görünüme kavuşturulacağını müjdeleyen Başkan Tuna, "2 katlı olacak olan Sincan Belediyesi ek hizmet binasının üst katında ise Güngörmüşler Konağı benzeri büyüklerimize hitap eden bir merkez yer alacak. Ayrıca ASKİ, PTT, BEDAŞ ve diğer kurumların tahsilât büroları için daha sağlıklı bir mekan sağlamış olacağız" diye konuştu.
Fatih bölgesindeki tam teşekküllü hastane ihtiyacı konusunda da girişimlerin ve diyalogların sürdüğünü ifade eden Tuna, "Fatih'te bulunan Devlet Hastanesi'nin yanına 400 yataklı hastane yapılması için çalışmalar son aşamaya geliyor. İnşallah kurumlar arası işbirliği ve diyalogun burada da meyvesini alacağız. Hükümetimiz, Büyükşehir Belediyemiz ve biz el ele Sincan'ın her köşesine hizmet için çalışıyoruz" dedi.
Eski Adliye binasının da Adalet Bakanlığı tarafından eğitim tesislerine dönüştürüleceğini ifade eden Başkan Tuna, bina yıkım ve yapım çalışmalarının kısa sürede başlayacağına inandığını, Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı'nın da bu konuda takdiri hak eden gayretlerinin olduğunu vurguladı. Göreve geldiğinden bu güne Sincan'ın her köşesine eşit hizmet götürüldüğünü hatırlatan Tuna, "Dürüst, şeffaf ve adil olunca her iş güzel oluyor, her tarafa da eşit hizmet gidiyor. Fatih bölgesinde asfaltsız sokak kalmadı. Otopark yerlerini asfalt kırığıyla düzenledik. Fatih'in hemen her köşesinde yeni yaptığımız bir parkta büyüklerimizin dinlendiğini, çocuklarımızın oynadığını görmek ayrıca bize gurur veriyor " şeklinde konuştu.
Ulubatlı Hasan Mahallesi'ndeki kentsel yenileme çalışmalarının da tüm hızıyla devam ettiğini vurgulayan Tuna, kısa süre içinde hak sahipleriyle bir bir görüşmelerin başlayacağını müjdeledi.
(BK-CC-Y)

26.01.2013 12:23:36 TSI

Editör: Wan Haber