Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, basının vatandaşın gözü, kulağı ve sesi olduğunu belirterek, "Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağı aşikardır" dedi.
10 Ocak 'Çalışan Gazeteciler Günü'nü yaptığı yazılı açıklama ile kutlayan Başkan Tuna, özgür basının demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu söyledi. Tuna, Gazetecilere sosyal ve ekonomik haklar sağlayan ve Türk basınında bir dönüm noktası olan 212 sayılı yasanın 10 Ocak 1961 yılında kabul edilmesiyle birlikte, her yıl 10 Ocak tarihinin 'Çalışan Gazeteciler Günü' olarak kutlandığını ifade etti.
Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarından olan Türk basınının her zaman ve her yerde doğru haber vererek, objektif davranarak, zaman zaman mevhumu gözetmeden görevini yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Tuna, "Basın çalışanlarının sorunlarının çözülmesi, haklarının iyileştirilmesi, hak ettikleri hayat şartlarına ve çalışma ortamlarına kavuşturulmasının basını daha da güçlü kılacağı aşikardır. Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini bütün olumsuzluklara rağmen en iyi şekilde yapmaya çalışmaktadır. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk de basının önemini "Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikri gıdayı vermekte, hulasa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir" sözleriyle dile getirmiştir. Türk basınının yol gösterici bu değerlere bağlılığını sürdürerek objektif olarak çalışmalarına devam edeceğine ve fedakar davranışlarının her daim süreceğine olan inancımla basın çalışanlarının ekonomik ve sosyal imkanlara sahip olabilmelerini temenni ediyor, aramızdan ayrılan tüm basın emekçilerini saygıyla anarken, çalışan tüm gazetecilerimizin gününü en içten dileklerimle kutluyor, başarılar diliyorum" dedi.
(KRY-Y)

09.01.2013 14:37:00 TSI

Editör: Wan Haber