Mersin'in merkez ilçe Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) tarafından finanse edilen "Mobil Bilgi ve Çocuk Akademisi" projesi kapsamında geçirilen 'Bilim ve Bilgi Otobüsü' ile ilçedeki kimya ve biyoloji branşında laboratuvarı bulunmayan okullarda eğitim verileceğini bildirdi.
Toroslar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Toroslar Belediye Başkanı Tuna, ÇKA destekli Mersin Büyükşehir Belediyesi, Toroslar Belediyesi ve Mersin Üniversitesi'nin (MEÜ) ortağı olduğu "Mobil Bilgi ve Çocuk Akademisi" projesi kapsamında ilçede yürütülen 'Bilim ve Bilgi Otobüsü'ndeki faaliyet çalışmalarını izledi. İbrahim Karaoğlan İlköğretim Okulu bahçesindeki 'Bilim ve Bilgi Otobüsü'nü ziyaret ederek çocuklarla bir araya gelen Tuna, MEÜ Fen-Edebiyat Fakültesi'nden öğretim elemanlarının gözetiminde fen bilimlerine yönelik gerçekleştirilen biyoloji ve kimya alanlarındaki eğitim çalışmalarını yerinde gördü. Bilim otobüsünün, ilçedeki kimya ve biyoloji branşında laboratuvarı bulunmayan okullarda eğitim vereceğini belirten Tuna, deney yaparak ve görerek öğrenmenin ilim anlamında en kolay öğrenebilme metodu olduğunu vurguladı. Amaçlarının, çocukların ve gençlerin en iyi şartlarda eğitim alabilmelerine vesile olmak olduğunu kaydeden Tuna, öğrencilerden üniversite hocalarının nezaretinde verilen eğitimleri iyi dinlemelerini ve öğrenmelerini istedi.
Toroslar Belediyesi'nce 2010 yılında okul öncesi eğitimin güçlendirilmesine katkı sunmak amacıyla hayata geçirilen 'mobil kreş' uygulamasının sürdürülebilir olması için aynı okulda bulunan 3-5 yaş grubundaki çocuklara 2 eğitmen gözetiminde mobil kreş hizmetinin verildiği Mobil Bilgi aracını da ziyaret eden Başkan Tuna, minik öğrencilerle sohbet etti. Burada bir açıklama yapan Tuna, ÇKA tarafından finanse edilen, 3-5 yaş grubundaki çocukların hayal dünyasını genişletmek, el becerisi kazandırmak, zeka ve kavramlarının gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hayata geçirilen projenin önemine değindi. Toroslar Belediyesi olarak daha önce hayata geçirdikleri 9. Avrupa Birliği Projesi olan "Çocuklarımız için El Ele" projesi kapsamındaki Mobil Kreş ile dezavantajlı ailelerin 3-6 yaş grubundaki çocuklarının okul öncesi eğitim almalarına katkıda bulunduklarını anımsatan Tuna, proje ile okul öncesi eğitimin önemi konusunda ailelerin daha da bilinçlendiğini kaydetti. Tuna, "Bilim adamlarının yaptıkları araştırmalara göre okul öncesi eğitimi alan çocuklar ileri yaşlarda daha başarılı oluyorlar. Çünkü erken çocukluk dönemi çocuğun öğrenme potansiyelinin en yüksek olduğu dönemdir. Çocuklarımızın zeka gelişiminin yüzde 75'i bu dönemde tamamlanır. Mobil Bilgi otobüsü de ilçemizde ana sınıfı ve kreş eksiği bulunan mahallelerde gezerek 3-5 yaş grubundaki çocuklarımıza eğitimler veriyor. Okul öncesi eğitim, çocuklarımızın yardımlaşmayı öğrendiği ve el becerilerini geliştirdikleri önemli bir eğitim sürecidir. Projeye katkı sunan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.
Toroslar İlçe Milli Eğitim Müdürü Ali Yılmaz, Osmaniye Polis Merkezi Amiri Nazmi Uncu, Akbelen Mahalle Muhtarı Şaban Cankatan ve okul müdürlerinin de katıldığı programda Başkan Tuna, öğrenci velilerine projenin içeriğini anlattı.
(KYM-Y)

18.02.2013 17:12:11 TSI

Editör: Wan Haber