Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, "Ebetteki biz yapıcı, Ordu'ya bir şey katacak her türlü eleştiriye açığız. Tabii ki eleştiriler olacaktır. Bu konuda en ufak bir kaygımız yok" dedi.
Ordu Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Recep Azaklı'nın Ordu Belediyesi'nin çalışmalarına yönelik eleştirilerine cevap veren Başkan Seyit Torun, makamında düzenlediği basın toplantısında, "AK Parti'li belediye meclis üyelerimiz bir toplantı düzenledi. Biz de bu bilgilendirme toplantısına istinaden bir açıklama yapma gereği hissettik. Bu açıklamamız sadece yanlış bilgileri düzeltme üzerinedir. Ebetteki biz yapıcı Ordu'ya bir şey katacak her türlü eleştiriye açığız. Tabii ki eleştiriler olacaktır. Bu konuda en ufak bir kaygımız yok. Bu basın toplantısında meclis üyelerimizin yanlış bilgilendirmeleri var. Bunları düzeltmek istiyoruz" diye konuştu.
Meclis üyelerinin açıklamalarının 5 ana başlık altında toplandığını ifade eden Torun, "Bunlara tek tek değinmek gerekirse bunlardan bir tanesi yapılan hizmetlerin yetersiz kalmasıydı. Belediyenin bu zamana kadar gösterdiği yönetimin başarılı olmadığı yönündeydi. Bu onların takdiridir. Onların ifadesidir. Bizim ne yaptığımızı Ordu halkı iyi biliyor. Akçaova'dan Turnasuyu'na kadar arkadaşlarımız her bölgede geceli gündüzlü çalışıyor. Bu söylenenler onarlın çalışmalarına haksızlıktır diye düşünüyorum. Belediye hizmet binamız ile ilgili bir değerlendirme oldu. Bu konu kamuoyunda çok konuşuldu. Aslında bunu tekrarlamak istemiyorum ama amacımız o binayı restore ettirmekti. Gelinen noktada binanın yetersizliğinden dolayı maalesef o yıkıp yeni bir bina yapmak zorunda kaldık. Sonuçta eğer mevcut bina kriterlere uygun olmuş olsaydı biz o hizmet binamızı kullanıyor olacaktık. Şu anda yeni bina için kurul onayı bekliyoruz. Onayın ardından bu ay sonu itibari ile ihaleyi gerçekleştireceğiz ve 1 yıl içerisinde de bitirmeyi hedefliyoruz. Amacımız Ordu Belediyesi'nin kaynaklarını çok daha verimli kullanmak adına olmuştur" şeklinde konuştu.
Gurup Sözcüsü Azaklı'nın imar uygulamaları, alt yapı, temizlik müdürlüğünün kiraladığı araçlar ile ilgili yaptığı eleştiriye ise Başkan Torun şöyle devam etti: "Revizyon çalışmalarımız devam ediyor. Bir süre sonra değerli meclis üyelerimizin de önüne gelecektir. Bugün geldiğimiz noktada yeni bir revizyona ihtiyaç vardı. Mayıs ayında başlayan çalışma tamamlanmak üzeredir. Biz de bunu güncellemiş olduk. İlk planlamalarda yapılan eksiklikleri de bu sayede tamamlamış olacağız. Alt yapı ile ilgili bir eleştiri var. Bunu kabul etmek gerekir ki Ordu süratle büyüyor. Bir yandan eski imalatlar eskiyor. Yeni yer leşim yerlerine yeni imalatlar yapmak gerekiyor. Göreve geldiğimiz günden bu güne kadar 91 kilometre içme suyu hattı, 20 kilometre yenileme çalışması, 95 kilometre kanalizasyon çalışması yapmışız. 45 kilometre yağmur suyu çalışması yapılmıştır. AB projeleri kapsamında da 80 kilometre içme suyu, 35 kilometrede ayrıca kanalizasyon hatları yenilenecek. Bu rakamlara bakıldığında Ordu'da sürekli bir yenileme sürekli bir gelişme var.
Diğer bir eleştiri konusu da temizlik müdürlüğünün kiraladığı araçlar ile ilgiliydi. Rakamlar ortada yaptığımız uygulama Kamu İhale Kurumu'nun onayına tabidir. Hem Sayıştay hem de meclis bakanlıkça da denetleniyor. Kaldı ki madem arkadaşlarımızın böyle bir tespit ortaya koymuşlar. Bizim nüfus ölçeğimizde bizim kadar temizlenen alanı olan diğer belediyeler ile lütfen kıyaslasınlar ona göre biz suçlamaları kabul edeceğiz."
(RCP-SLH-Y)

09.01.2013 16:13:03 TSI

Editör: Wan Haber