Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu Ferizli'de vatandaşlarla buluştu. Yeni Büyükşehir Kanunu ile ilgili bilgiler veren ve vatandaşlarının sorularını cevaplayan Toçoğlu, "Yeni yasa doğru hizmetler getirecektir. Vatandaşımız hizmet açısından hiç endişe etmesin. Hamdolsun alnımız ak, vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz. Birbirimize sahip çıkalım, hep birlikte şehrimizi güzelleştirelim" dedi.
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ilçelerde vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdürüyor. Başkan Toçoğlu, Ferizli'ye giderek Ferizlili vatandaşlarla buluştu. Vatandaşların istek ve şikayetlerini dinleyen Toçoğlu, talepleri tek tek not aldı, soruları ilk ağızdan cevapladı. Toplantıda konuşan AK Parti Ferizli İlçe Başkanı Cemil Sağlam, "Ferizlimize gelerek bizlerle buluşan sayın başkanımıza çok teşekkür ediyorum" derken Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk ise, "Bu toplantıda bulunmaktan duyduğum mutluluğu ifade ediyorum. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız daha önce de Ferizli muhtarları ile bir araya gelmişti. Bu tür toplantılara önem vererek bizlerle birlikte olan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Yeni Büyükşehir Kanunu ile şehrimizin her yerinde daha büyük hizmetlerin olacağı inancını taşıyorum" şeklinde konuştu.
Göreve geldikleri günden itibaren şehre faydalı hizmetler sunabilmenin gayretinde olduklarını dile getiren Başkan Zeki Toçoğlu, vatandaşın vergileri ile hizmet sunmanın bilincinde olduklarının altını çizdi. Başkan Toçoğlu, "Emanetinizi en güzel şekilde korumak bizim görevimiz. Sayın Başbakanımız bunu en iyi bilenlerdendir. Seçim üstü popülizm yapmayarak belde belediyelerini kapatıyor. Bunun sebebi vatandaşa israf etmeden en iyi hizmeti sunma hedefidir. İmar bütünlüğü sağlanarak, köylerimizin, mahallelerimizin sağlıklı olarak gelişmesi ve çarpık yapılaşmanın önüne geçilmesi hedefidir, yerinde ve doğru hizmet amaçlanmıştır. Bir belde belediyesinin içme suyu ve kanalizasyon tesisi o imkânlarıyla mümkün mü? Hayır. Sakarya'mızda buna gerek de yok. Su ve Kanalizasyon İdaresi bir arıtma tesisi yapar ve o bölgenin ihtiyacına cevap verir. İsraf olmaz, yerinde ve etkin hizmet gerçekleştirilmiş olur" diye konuştu.
Yeni Büyükşehir Kanunu'nun doğru hizmetler getireceğini belirten Başkan Zeki Toçoğlu, "Özel İdare ile Büyükşehir birleşecek. Özel İdare'nin tecrübesinden yararlanacağız. Köylerimiz korkmasınlar. Orman köylerinin bütün hakları korunuyor. Yeni haklar ilave edildi. Yeni Büyükşehir Kanunu doğru hizmetler getirecektir. Vatandaşımız hizmet açısından hiç endişe etmesin" dedi.
Son olarak istikrarın önemine değinen Başkan Toçoğlu, "Hamdolsun ülkemizde istikrar sürüyor. İşçilerine maaş dahi ödeyemeyen belediye başkanlarından, halkına bizzat yatırımlar hakkında bilgi veren, hesap veren belediye başkanlarının olduğu günlere geldik. Eksik yaptığımız işler olabilir, bizim de görevimiz bu eksikleri tek tek gidermek. Ama hamdolsun alnımız ak, vatandaşımızın karşısına çıkıyoruz. Hırsızlığımız, ahlaksızlığımız yok. Bize güvenenlerin başını öne eğmedik. Birbirimize sahip çıkalım, hep birlikte şehrimizi güzelleştirelim" ifadelerini kullandı.
(RKO-UU)

05.02.2013 13:43:43 TSI

Editör: Wan Haber