Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş ile birlikte Serdivan Hızırilyas Tepesi'nde yapımı süren arıtma tesislerindeki çalışmaları inceledi.
Arıtma tesisi hakkında teknik bilgiler veren Başkan Zeki Toçoğlu, "Sapanca, Karapürçek, Hendek ve Serdivan ilçelerinde farklı kapasitelerde 27 milyon TL'lik yatırımla, toplam 6 arıtma tesisi inşa edildi. Serdivan Hızırilyas Tepesi'nde inşa edilen arıtma tesisi, teknolojisi ve kapasitesiyle Türkiye'nin en ileri arıtma tesislerinden. Bu arıtma tesisi tamamen insansız bir şekilde çalışacak. Suyun değerleri Sapanca Gölü'nden başlayarak tüm aşamalarda online olarak takip edilecek. Gelen suyun değerlerine göre arıtma sağlanacak. Arıtma tesislerimiz yılda 110 milyon metreküp suyu arıtabilecek kapasitede. Şu anda yılda 60 milyon metreküp su tüketiyoruz. 110 milyon metreküp kapasite sayesinde uzun yıllar daha hemşerilerimize birinci sınıf içme suyu temin edeceğiz" şeklinde konuştu.
Siemens güvencesiyle inşa edilen arıtma tesislerinin yoğun yağışlarda yaşanan bulanma gibi sorunlara da kesin çözüm getirdiğini ifade eden Başkan Toçoğlu, "Su, arıtma tesisinde arıtıldıktan sonra dünya standartlarından çok daha iyi değerlere sahip olacak. Hemşerilerimizin çeşmelerinden berrak ve kaliteli bir içme suyu akacak. Bugün itibariyle deneme çalışmaları başladı. İnşallah bir ay sürecek bu denemelerin tamamlanmasıyla vatandaşlarımızın çeşmelerinden lezzetli ve sağlıklı içme suyu akacak" diye konuştu.
Büyükşehir Belediyesi olarak su konusuna çok büyük önem verdiklerini vurgulayan Başkan Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak suya çok büyük önem veriyoruz. Kesinlikle ihmale ve en ufak bir sıkıntıya tahammülümüz yok. Bu nedenle göreve geldiğimiz günden bu yana çok büyük yatırımlar yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Yeraltına döşediğimiz binlerce kilometre uzunluğundaki isale hatlarıyla, arıtma tesisleriyle bir yandan günün problemlerine kesin çözümler getiriyor, diğer yandan şehrimizin gelecekte su konusunda hiçbir sıkıntı yaşamamasını hedefleyerek çalışmalar yürütüyoruz." ifadelerini kullandı.
(SC-İÇ)

07.02.2013 19:01:41 TSI

Editör: Wan Haber