Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte gerçekleştirilen "Kentsel Dönüşüm Hareketi" konusunda vatandaşları bilgilendirdi.
Hüseyin Gazi Kültür Merkezi'nde, Beşikkaya Mahallesi Cinderesi bölgesi sakinleri için düzenlenen toplantıya Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte, Başkan Vekili Mehmet Emin Ayaz, Başkan Yardımcısı Saim Parlak, Emlak ve İstimlak Müdürü Ali Akkan ile İmar ve Şehircilik Müdürü Ziya Kalaycıoğlu katıldı.
Toplantıda, göreve geldikleri 2004 yılında bölgenin yüzde 30'unun imarlı olduğunu, bugün ise Altındağ'ın yüzde 95 oranında imar planının bittiği bilgisini veren Başkan Tiryaki, "Bir yerin imar planı olmazsa oraya okul, hastane, park yapılamaz. Şimdi Cinderesi bölgesinin de imar planı bitmek üzere. Yıllarca buraların tozunu toprağını, sıkıntılarını çektiniz ve şimdi sizler için önemli bir fırsat var. Sizleri bunu anlatmak davet ettim" diye konuştu.
Tiryaki, gerçekleştirdikleri toplu konut projelerinde 150 metrekare ile 170 metrekare arasında arsası olan herkese borçsuz, ödemesiz bir daire verdiklerini hatırlatarak, Cindere bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte planlanan proje kapsamında vatandaşlara 19 ay boyunca kira parası ödeneceğinin de altını çizdi.
Bölgede toplam 600 kadar gecekondu olduğunu ve bunların yarısının tapu sahibi olmadığını belirten Tiryaki, vatandaşlara tapuları için başvuru yapma çağrısında bulundu. Altındağ'da yürütülen farklı toplu konut çalışmaları ve bölgeye ilişkin projeleri de bir sunumla anlatan Başkan Tiryaki, vatandaşların sorularını da tek tek dinledi ve yanıtladı.
Cindere bölgesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı işbirliği ile yürütülecek "Kentsel Dönüşüm"ü vatandaşlara detaylı bir şekilde anlatan Tiryaki, "Eğer siz arzu ederseniz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte dönüşüm projeleri uygulayacağız. Eğer vatandaşların çoğu bunu istemezse bizim burada zorla kentsel dönüşüm yapmamız mümkün değil" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

08.02.2013 10:45:22 TSI

Editör: Wan Haber