Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olan Ulucanlar Cezaevi'ni restore ederek müze ve kültür-sanat, kongre merkezine dönüştüren Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Skalite 2012 ödülünün sahibi oldu.
Türkiye Skal International İstanbul'un bu yıl 15'incisini düzenlediği ve "Türkiye'nin Turizm Oscarları" olarak kabul edilen "Skalite 2012 Turizmde Kalite Ödülleri", 13 Aralık 2012 gecesi İstanbul Hilton Convention Center'da düzenlenen görkemli törenle, 22 kategoride sahiplerini buldu.
Gecede bir ödül de, hem Ankara hem Türkiye için önemli bir simge olan Ulucanlar Cezaevi'ni restore eden Altındağ Belediyesi'ne verildi. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, ödülünü SKAL Ankara Kulübü Başkanı Çiçek Mayda'nın elinden aldı.
Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Skal International Dünya Başkan Yardımcısı Karine Coulanges, SKAL International Genel Sekreteri Bernard Wegscheider, Skal International Istanbul Kulübü Başkanı Patrice Lepkovski'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda davetlinin katılım gösterdiği davete, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin yanı sıra meclis üyeleri Mustafa Mert, Cevat Özkan ve Fen İşleri Müdürü Cebrail Aslan da katıldı.
Skal Ankara Kulübü Başkanı Çiçek Mayda, Ankara'da Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki'nin turizme önemli katkılar sağladığını belirterek, "Hamamönü'nde gerçekleştirdikleri çalışmalar takdire şayan. Hem Türkiye'den hem Avrupa'dan pek çok ödül aldılar. Altındağ Belediyesi'nin gerçekleştirdiği bir başka önemli çalışma da, Ulucanlar Cezaevi Projesi. Ulucanlar Cezaevi, Altındağ Belediyesi'nin gayretli çalışmaları ile yıkılmaktan kurtarılarak restore edildi, Ankara turizmine kazandırıldı. Biz de Skal Ankara Kulübü olarak, bu önemli projeyi, 2012 Skalite ödüllerine aday gösterdik. Üyelerimizin oyları ile de Ulucanlar Cezaevi Müzesi, Skalite 2012 ödülünün sahibi oldu. Veysel Tiryaki'yi ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.
Böyle bir ödülün çok anlamlı olduğunu belirten Başkan Veysel Tiryaki, "Altındağ Belediyesi olarak sanata, tarihe, kültüre ve kültürel mirasa sahip çıkmak için yaptığımız katkılar gün geçtikçe artıyor. Ulucanlar Cezaevi'nde restorasyon çalışmalarımız 2009 yılında başladı. 2011 yılında da Ulucanlar Cezaevi, müze olarak kapılarını açtı. Bugüne kadar müzeyi 170 bin kişi ziyaret etti. Çok ama çok önemli bir yapıyı Ankara'ya kazandırdığımızı düşünüyorum. Ulucanlar Cezaevi'nin müze olan kapalı kısmı dışında, yarı açık kısmında da çalışmalar tamamlandı ve 2012 yaz aylarında hizmete girdi. " dedi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ'da etap etap tarihi koruma çalışmalarını sürdürdüklerini ve Altındağ'ın tarihi dokusunu yeniden ayağa kaldırmak için gayret sarf ettiklerini belirtti. Başkan Tiryaki, "Biz ödül almak için yapmıyoruz bu çalışmaları ancak çalışmalarımızın hem dünyada hem Türkiye'de önemli kurum ve kuruluşlar tarafından fark edilmesi ve ödüle layık görülmesi çok gurur verici..." diyerek teşekkür etti.
(BK-ÖK-Y)

17.12.2012 13:44:08 TSI

Editör: Wan Haber