Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Altındağ bölgesindeki kentsel dönüşümün yönetim sürecine ilişkin, "Belediyeler, kendilerine verilen yetkileri iyi niyetle kullanarak çarpık yapılaşma ile suç odağı haline gelen bölgeleri ıslah etmeli" dedi.
Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Ankara Barosu ve Konrad Adenauer Vakfı işbirliğinde gerçekleştirilen 'Afet Riski Ve Kentsel Dönüşüm Sempozyumu'nda konuşmacı olarak yer aldı. Akademisyenlerin ve ilgili sivil toplum örgütlerinin ve bürokratlarında katıldığı sempozyumda Başkan Tiryaki, Altındağ bölgesindeki kentsel dönüşümün yönetim sürecini anlattı. Altındağ Belediye Başkanı Tiryaki konuşmasında yerel yönetimlerde kentsel dönüşüm konusuna Çinçin örneği üzerinden yaklaşarak, "Ankara'nın en problemli bölgelerinde dönüşüm projeleri oluşturuyoruz. İnsanlarla birebir görüşerek, anlaşıyoruz. Belediyeler, kendilerine verilen yetkileri iyi niyetle kullanarak çarpık yapılaşma ile suç odağı haline gelen bölgeleri ıslah etmeli. İki tarafı da mağdur etmeden geleceğin şehirlerinin oluşturulmasında toplum el birliği ile elini taşın altına koymalıdır. Toplumda kentsel dönüşüm ile ilgili ciddi bir bilgi kirliliği ve kafa karışıklığı var. Çalışmaların öneminin anlaşılması için bunun giderilmesi gerekiyor" diye konuştu.
Altındağ'daki kentsel dönüşüm örneklerini fotoğraflarla anlatan Tiryaki, Altındağ'ın kısa sürede değişen çehresini gözler önüne serdi. Çinçin örneğinden yola çıkarak Altındağ'ın genelinde yaşanan şehir planı ve imar sorunlarından da bahseden Tiryaki, bu sorunların üstesinden nasıl gelindiğini de anlattı.
(PS-ÖZ-Y)

13.12.2012 15:45:29 TSI

Editör: Wan Haber