Ege Üniversitesi'nin başlattığı ve bir süre sonra sözleşme süresinin sona ermesi nedeniyle sonlandırılan Mavi Kapak Projesi, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ile sürecek.
Engelli vatandaşlara tekerlekli sandalye alınması amacını taşıyan Mavi Kapak Projesi kapsamında vatandaşların sadece kapak değil topladıkları şişeleri de bağışlayabileceğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr.Hakan Tartan, "Bu kampanya son 10 yılın en anlamlı, en sevgi dolu sosyal sorumluluk projesi. Katkı koyanlara teşekkürler. Bu tam anlamıyla bir mavi seferberlik" dedi.
Kampanya ile 3 yılda bin 800 kişi tekerlekli sandalye sahibi olurken, Başkan Tartan bir yıl içinde hedeflerinin 2 bin 500 kişiyi tekerlekli sandalye sahibi yapmak olduğunu belirtti.
Konak Belediye Başkanlığı'nda basın toplantısı yaparak proje hakkında bilgi veren Başkan Hakan Tartan, Türkiye'nin dört bir yanından kampanyaya katılmak isteyen vatandaşların 601428341 abone numarasıyla PTT şubelerinden belediyeye gönderim yapabileceklerini, bedelin belediye tarafından karşılanacağını belirtti.
Daha önceki kampanyada bir ton kapak karşılığında 4 sandalye alırken, bundan sonra bir ton kapak ile 3 tekerlekli sandalye alınacağını ifade eden Başkan Tartan, bu nedenle daha çok destek beklediklerini kaydetti.
Kampanyaya PTT'nin yanı sıra muhtarlar, belediye birimleri, Kordon ve KıbrısŞehitleri İşadamları dernekleri ile KİPA'nın destek verdiğini belirten Tartan,"Alsancak'taki esnafa kutular verdik. Kampanya ile sadece plastik şişe kapağıda değil, pet şişeleri de alıyoruz. Türkiye'nin dört bir yerinden gelen ve rengi ne olursa olsun her türlü kapağı toplayacağız. Pet şişelerden elde edeceğimiz gelirle de Doğu Anadolu'da bir mavi kapak ilkokulu kurma düşüncemiz var" dedi.
Projenin ilk başlatıcılarından olan Ege Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurselen Toygar da, vatandaşların kampanya ile ilgili her türlü bilgiyi Konak Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi'nin 0232 444 35 66 numaralı telefonundan alabileceklerini söyledi.
Sandalye isteyen engellilerin de sağlık raporlarıyla birlikte iletişim bilgilerini 0232 445 38 73 numaralı faksa göndermeleri gerektiğini bildiren Toygar, "Para ve araba bağışı kabul etmiyoruz. Önemli olan sosyal sorumluluk projesini devam ettirmek. Sadece kapak alıyoruz, kapağın rengi fark etmez. Her türlü plastik kapak toplayabilirsiniz. Ne kadar çok kadar toplanırsa o kadar çok umuda kapı aralamış oluruz" diye konuştu.
Kampanyaya 40 kilo kapak getirerek destek veren lise öğrencisi 15 yaşındaki Ulaş Yenigün de , "Ağustos ayında kampanyanın bittiğini görünce çok üzülmüştüm ama Konak Belediyesi'nin sahip çıktığını öğrenince kapakları buraya getirdim. Kampanyaya desteklerim sürecek" dedi.
Foto altı: Basın toplantısının ardından, Başkan Hakan Tartan, Prof. Dr. Nurselen Toygar ve proje gönüllüleri kampanyaya gelen 150 bin kapak ile poz verdi.
(HD)

18.01.2013 13:53:52 TSI

Editör: Wan Haber