Paris'te incelemelerde bulunan CHP heyetinden Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "İzmir'i bir Barcelona, bir Milano, bir Paris gibi yapmaya çalışıyoruz. Tabii bunun için tanıtımımızı çok iyi yapmamız, halkı daha çok bilinçlendirmemiz gerekiyor" dedi.
Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın başkanlığındaki CHP'li belediye başkanlarından oluşan heyet, Fransız siyasetçilerle yerel yönetimler üzerine bir çalışma yapmak üzere Fransa'nın başkenti Paris'e geldi.
Antalya ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanları Mustafa Akaydın ve Macit Özcan, Muğla ve Aydın İl Belediye Başkanları Osman Gürün ve Özlem Çerçioğlu ile Kadıköy, Karşıyaka, Bornova, Konak gibi bazı ilçe belediye başkanlarının bulunduğu heyet; Fransa Devlet Reformu, Yerelleşme ve Kamu Hizmeti Bakanı Marylise Lebranchu, Toulouse Belediye Başkanı ve aynı zamanda Fransa Cumhuriyetçi ve Sosyalist Seçilmiş Siyasetçiler Federasyonu (FNESR) Başkanı Pierre Cohen, Paris Belediye Başkan Vekili Pierre Schapira ve Rhône-Alphes Bölgesi Başkan Vekili Bernard Soulage gibi önemli siyasetçilerle karşılıklı görüşmeler yaptı.
Paris'te Sosyalist Parti Merkezi'nde gerçekleşen seminerin konu başlıkları ise, 'iki ülkede yerel yönetimler alanında yaşanan güncel gelişmeler, yerel seçim kampanyaları, seçim güvenliğinin yönetimi ve kamuoyu yoklamaları' olarak açıklandı.
CHP Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, "Çok sayıda belediye başkanı, milletvekili ve Sosyalist Parti üyesi ile son siyasi gelişmeler üzerine bilgi alışverişinde bulunduk. Fransa'da son zamanlarda çok tartışılan ve yakın zamanda devreye girecek olan yerel yönetim yasa tasarısı var. Bu tasarının içeriğini ve getirilerini tartıştık. Siyaset artık yerelleşiyor ve yerel yönetimler tüm dünyada öne çıkan bir olgu. Bu da bir anlamda toplumsal bir değişimi öngörüyor. Fransa'nın bu değişimin hangi safhasında olduğunu; yerel yönetim yasası ile hedeflerini ve öngörülerini ele aldık. Hem ikili ilişkileri geliştirici hem de özellikle Fransa'daki son Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Hollande'in başarısındaki küçük ipuçları başta olmak üzere Fransız siyasetindeki değişimleri irdeleyen çok faydalı bir toplantı oldu" dedi.
Konak Belediye Başkanı olarak da bazı temaslarda bulunduğuna değinen Tartan, "Özellikle de İzmir'in tanıtımı ve EXPO sürecinin daha başarılı olması konusunda buradaki yerel yönetici, sivil toplam örgütleri ve turizmcilerle çeşitli görüşmelerim oldu" diye konuştu.
Paris'in bir 'sembol kent' olduğunu belirten Tartan, "Paris, her yıl milyonlarca insanın ziyaret ettiği bir kent. Biz de İzmir'i bir Barcelona, bir Milano, bir Paris gibi bir kent yapmaya çalışıyoruz. Tabii bunun için tanıtımımızı çok iyi yapmamız, halkı daha çok bilinçlendirmemiz ve müze, konser salonu gibi kültür sanatla turistlerin daha çok ilgi duyduğu şeyleri arttırmamız gerekiyor. Bu konuda bazı gözlemlerimiz de oldu. İzmir'imiz de Paris olma yolunda en güzel şekilde ilerliyor" dedi.
(İHA-OK-D)

23.01.2013 10:44:36 TSI

Editör: Wan Haber