Karşıyaka Rotary Kulübü'nün düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantılarının son konuğu, Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan oldu. Amatör sporların yaşadığı sıkıntılara dikkat çeke Tartan, "Biz sporda başarıya hasret kalmış bir kentte Altınordu, Damlacık, Altay gibi kulüplerimizin de eski günlerine dönmesi için çaba harcıyoruz. Ama şimdi karşımıza Bütünşehir Yasası çıktı. İlçe ve il belediyeleri yatırım bütçelerinin ancak binde 7'si kadar spora pay ayırabilecek" dedi.
Karşıyaka Rotary Kulübü'nün düzenli olarak gerçekleştirdiği toplantının son konuğu Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan, yaptığı konuşmada sporda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. Başkan Tartan'a yerel yönetim, devlet adamı olmak ve kent sorunlarıyla ilgili sorularını yöneltti. Soruları içtenlikle yanıtlayan Başkan Tartan, belediyelerin spora ve gençlere desteği, ekonomik yerel yönetim modeli, İzmir'in dünya üzerindeki tanınırlığı gibi önemli konulara da vurgu yaptı.
Futbol, Basketbol, Voleybol ve Hentbol branşlarında bu yıl Konak Belediyesi takımlarının şampiyonluk yolunda ilerlediğini hatırlatan Başkan Tartan, İzmir'in sporda başarıya hasret kaldığını söyleyerek şöyle konuştu: "Biz İzmir'de 5 binden fazla gence sahip çıktık. Bu gençlerimizin büyük bir kısmı kentin dış çeperlerinde yaşayan ve suça meyilli gençlerdi. Onlara ele güne muhtaç olmadan ceplerinde harçlık olmasını sağlayan bir yapılanmayı gerçekleştirdik. Bu arada onları spora yönlendirdik. Bırakırsanız sokaklarda olacak, kendilerine yanlış bir yol çizecek bu pırlanta gibi geç kızlarımız ve delikanlılarımız şu anda şampiyonluğa oynuyor. Gençleri kötü alışkanlıklar edinmekten spor sayesinde kurtardık. Biz sporda başarıya hasret kalmış bir kentte Altınordu, Damlacık, Altay gibi kulüplerimizin de eski günlerine dönmesi için çaba harcıyoruz. Ama şimdi karşımıza Bütünşehir Yasası çıktı. İlçe ve il belediyeleri yatırım bütçelerinin ancak binde 7'si kadar spora pay ayırabilecek. Ve maalesef kimsenin bu yasayla birlikte ilçe belediyelerin spora verdiği desteği en aza çektiğinden haberi yok. Bunu ilk dile getiren de biz olduk."
Göreve geldiği günden bu yana ekonomik yerel yönetim anlayışıyla hareket ettiğini, ilçe belediyelerine verilen yetkiler dahilinde küçük sihirli dokunuşlarla kent insanının mutluluğu için çalıştıklarını belirten Başkan Tartan, sözlerine şöyle devam etti: "İlçe belediyelerinin çok da fazla işlevsel ve sorunları çözmeye yönelik değerleri ve güçleri maalesef yok. Yasalarla belirlenen şeyler var. Ben yerel yöneticisi olduğum kentin bazı noktalarında yetki sahibi değilim. Bu tüm ilçe belediye başkanları için geçerli. Yasaların yeterince doğru yorumlanmaması ya da yeterince halkın istekleri çerçevesinde çıkmamasından kaynaklanan bu sorunu aşma şansımız maalesef yok. Ancak biz umutsuzluk içinde ya da 'Bu yetkim dahilinde değil, yapamam' söyleminde asla değiliz. İnsana dair sihirli dokunuşlarla kent insanını mutluluğunu artıran, hayatı kolaylaştıran işler gerçekleştiriyoruz. Zaten başından beri söylediğimiz ekonomik yerel yönetim modelini, 'önce insan' felsefesiyle birleştiren bir yönetim anlayışlımız var."
Karşıyaka Rotary Kulübü Başkanı Burak Ağca, tüm üyeler adına Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a kulüp bayrağını armağan etti.
(OA-ERG-Y)

15.02.2013 10:58:06 TSI

Editör: Wan Haber