Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Geleceğin Güçlü Genç Kadınları" projesiyle kadınların bilinçlenerek güç kazandığını söyledi.
Çankaya Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ortaklığında Çankaya Belediyesi Atatürk Gençlik Merkezi'nde 1 Aralık 2012 tarihinde başlayan 10 haftalık eğitim döneminin son haftasına giren kadınlar geleceğe hazırlanıyorlar. Türkiye'de kadının çalışma hayatında yaşadığı eşitsizlikleri bilinç kazanma yoluyla ortadan kaldırmaya yönelik eğitimlerde toplumsal cinsiyet eşitsizliği, kadın hakları, sağlık, kadına yönelik şiddet, özgüveni artırma, beden dilini konuşturma, kendini tanıma ve stres yönetimi gibi konular ele alındı. 2 ve 9 Şubat 2013 tarihlerinde eğitimlerin son bölümünü kapsayan öz geçmiş hazırlama, mülakata hazırlanma ve karar alma mekanizmalarına katılım konuları işlenerek, kadınların 10 haftalık eğitim süreci tamamlanmış olacak.
Yeni toplumcu belediyecilik anlayışı çerçevesinde kadınların özgürleşmesi, hem evinde hem işinde başarılı olabilmesine katkıda bulunacak projeler üretmeye ve uygulamaya önem verdiklerini ifade eden Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, "Kadınlarımızın bilinç kazanması, onların ekonomik ve sosyal alanda yer alabilmesini sağlayacak önemli bir olgudur. Biz de bu bağlamda onların her açıdan eğitimlerine ve gelişimlerine katkıda bulunacak işler üretiyoruz. 'Geleceğin Güçlü Genç Kadınları' projesi ile onlara kendine güven kazandırmayı, güçlü ve özgür bir insan olduklarını fark etmelerini amaçladık" dedi.
'Güçlü ve özgür kadın' kimliğini kazandırmayı amaçlayan proje kapsamında kadınlara toplum içerisinde kendilerini kolaylıkla ifade edebilmelerinin yolları anlatıldı. Eğitim sonunda kadınlara katılım belgesi de veriliyor. Eğitim boyunca çeşitli gezilere katılan kadınların izledikleri, günlük hayatta kadının karşılaştığı birçok sorunun yanında Saraybosna'daki savaşta iki kadın üzerinden şiddet ve savaş ortamında kadın olmayı tartışan "Sen Dünyaya Gelmeden" sinema filmi de eğitimlerine katkıda bulundu.
(BK-CC-Y)

01.02.2013 12:12:44 TSI

Editör: Wan Haber