Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, haftalık olağan basın toplantısında "Doğa Dostu Çankaya" takvimini tanıttı.
Tanık, Mithatpaşa Caddesi'ndeki Çankaya Belediyesi ek hizmet binasında gerçekleştirdiği basın toplantısında, balkonunda, bahçesinde çiçek ve bitki yetiştiren yeşil severlerin kolaylıkla yararlanabileceği, çeşitli bitki bakımlarının gün gün nasıl yapılacağını gösteren takvimin tanıtımını yaptı. Ankara'nın yeşil özlemi çeken bir kent olduğunu ifade eden Bülent Tanık, Çankaya Belediyesi'nin 300'ün üzerinde parkı olduğunu ve her geçen gün daha yeşil bir Çankaya inşa edeceklerini kaydetti. Yapımı sürmekte olan Çansera Kent Bahçesi'nin ikinci Ahlatlıbel olacağını vurgulayan Tanık, projesi tamamlanma aşamasında olan Bademlidere rekreasyon alanını da üçüncü Ahlatlıbel olarak niteledi. Başkan Tanık, Lozan Park'ta ikamet eden belediye hizmet birimlerinin Emek Hizmet Binası'na taşınmasıyla birlikte Lozan Park'ın da kentin içinde geniş bir yeşil alan ve spor alanı olarak Ankaralıların hizmetine sunulacağını belirtti. Tanık ayrıca Ahlatlıbel tesislerinde yapımı devam eden 'tırmanma kulesi' ve 'kay kay pisti'nin çok yakında hizmete gireceğini söyledi.
Gazetecilerin 10 Ocak için anlamı olan bir gün olduğunu ifade eden ve gazetecilere çiçek armağan eden Tanık, 105 gazetecinin tutuklu olduğunu, bu sayının azalmasını ve uzun tutukluluk ve yargı sürelerinin adalete güven sistemini yıprattığını belirterek, "Emekçi gazeteciler gününü kutluyorum" dedi. Tanık, geç gelen kar yağışı yanında çok soğuk günler yaşandığını ancak günlerin uzamasının güzel bir gelişme olduğunu, aynı güzelliğin ülkemiz ve dünyada yaşanan sıkıntılar için de olmasını diledi. Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Tanık, Kuğulu Park'ın kuğularının taşınması ile ilgili olarak, "Ördekli Park'a naklettiğimiz kuğuları bölge halkı çok sevdi. Orada kalmasını istiyorlar. Ancak biz Kuğulu Park'ın kuğularını tekrar yerlerine nakledeceğiz. Ördekli Park'a da yeni kuğular getireceğiz" dedi.
Tanık, yenileme çalışması devam eden Kuğulu Park'ın iklim koşullarından dolayı zemininin donduğunu, çalışmanın aksadığını, birkaç gün içinde tekrar başlanıp kısa sürede hizmete gireceği ve 14 Şubat'ta resmi açılışının yapılacağı bilgisini verdi. Tanık, Mühye Hayvan Barınağı'ndaki mama krizinin sorulması üzerine de, bürokrasiden kaynaklı bir sıkıntı yaşandığı, gereğinin yapıldığı ve şu anada barınakta herhangi bir sıkıntı yaşanmadığı yanıtını verdi. Tanık, hayvanseverlerin kolaylıkla girebileceği ve denetleyebileceği bir barınakları olduğunu vurgulayarak, burada barınan hayvanların her şeyden çok sevgiye ihtiyacı olduğunu yineledi.
Çayyolu'nda katıldığı toplantı ile ilgili Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar'ın tepkisine ise Tanık şöyle cevap verdi:
"Yenimahalle Belediye Başkanımızın alınganlığını gerektirecek bir durum yok. Ben Ankara'nın çeşitli ilçelerinde katıldığım toplantılar gibi orada Çayyolu Temsilciliği'nce düzenlenen toplantıya da davetli olarak gittim ve bir konuşma yaptım. Kurumsal, zedeleyici bir konuşma yapmadım. Ümitköy 8. Cadde'nin bir tarafı Çankaya, bir tarafı Yenimahalle. Biz komşuyuz aynı zamanda. Acayipliklerle dolu yeni belediye kanunu, 2014 yılına kadar Yenimahalle Belediyesi'nin hizmetini gerektiriyor. Seçimlerde ise Çankaya Belediyesi yönetimini seçecek oylar yine o bölgeden bekleniyor. Çayyolu bizim de ağırlıklı hizmet verdiğimiz bir bölge. Yine gideceğim, bu vesileyle komşularımızla tanışmış oldum. Ayrıca bu bölgede hizmet verdiğimiz vatandaşlarımızın belediyeye ulaşımını kolaylaştırmak için temsilcilik açma hazırlığı içindeyiz" dedi.
Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, açılması planlanan Çayyolu bölgesi belediye temsilciliğinin benzerinin Cebeci'de de olması için çaba gösterdiklerini ve Abidinpaşa Köşkü'nün Çankaya Belediyesi'ni temsil eden bir mekan olarak kazandırılması girişimlerinde bulunduklarını kaydetti.
(BK-CC-Y)

10.01.2013 17:20:41 TSI

Editör: Wan Haber