Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, Sosyal Projeler Merkezi'nde sürdürülen mesleki ve sosyal rehabilitasyon kurslarını basın mensuplarına tanıttı.
Başkan Tanık, Çankaya Belediyesi Sosyal Projeler Merkezi'nde düzenlendiği basın toplantısında, Çankaya Ahşap Çocuk Oyuncakları Atölyesi (ÇAÇOY) ve Ç'engel 2 projeleri kapsamında düzenlenen mesleki ve sosyal rehabilitasyon kurslarının içeriğine yönelik bilgiler verdi. Sosyal Projeler Merkezi'nde uygulanan kursların kendileri için son derece önem verdikleri bir iş olduğuna ve engellileri sadece eğitme amacı taşımadığına değinen Tanık, "Asıl amacımız, onları üretken hale getirerek, uygulanan eğitimin ardından staja tabi tutulmaları ve istihdam edilerek, sosyal ve ekonomik hayata katılmalarını sağlamaktır" dedi.
ÇAÇOY üçüncü dönem ve Ç'engel ikinci dönem kurslarının 14 Ocak itibariyle başladığını belirten Tanık, altı aylık dönemlerle sürdürülen kurslarda şu ana kadar 40 kursiyerin eğitim aldığını kaydetti. Tanık, kursiyerlerin İŞKUR desteğiyle günlük 20 TL ücret aldığını ve kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı sınavlarına tabi tutularak sertifika almaya hak kazandıklarını, Çankaya Belediyesi'nin de ücretsiz servis imkanı ve öğle yemeklerini sağladığını söyledi. Ç'engel 2 kurslarına 10 zihinsel engelli ve ÇAÇOY kurslarına 20 zihinsel ve bedensel engelli gencin katıldığını belirten Tanık, bugüne kadar resmi olarak 140 misafir olarak da 35 kursiyerin bu kurslardan yararlandığını vurguladı. En genç kursiyerin 1995 doğumlu, en büyük kursiyerin ise 1959 doğumlu olduğunu kaydeden Tanık, sadece Çankaya Belediyesi'nin projelerine değil sivil kuruluşlarının da projelerine destek verdiğini, bu bağlamda Zihinsel Engellileri Koruma ve Aileleri Dayanışma Derneği'nce üçer aylık sürelerle düzenlenen "takı ve tasarım kursları"na mekansal ve öğle yemeği desteği sağladıkları bilgilerini verdi.
Ç'engel 2 projesine ocak ayında yapılan toplantıda Swissotel, Bilkent, Rixos, Double Tree by Hilton ve Sheraton gibi beş yıldızlı otellerin de ilgi gösterdiğini ifade eden Tanık, "Otellerin üst yöneticilerinin katıldığı toplantıda, bizim belediyecilik sorumluluğumuz gereği duyarlılık gösterdiğimiz kesimlere, kendilerinden destek almış olmamız ve onların bu projelere kayıtsız kalmaması kutlanacak bir harekettir. Ç'engel 2 kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlerimize staj ve istihdam olanağı sağlayarak, ellerini taşın altına koymuş oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.
Tanık, daha sonra basın mensuplarına ahşap çocuk oyuncakları üretim atölyesini gezdirdi.
(BK-CC-Y)

17.01.2013 14:59:50 TSI

Editör: Wan Haber