Sabah saatlerinde beraberinde bulunan yönetim kurulu üyeleri ile odaya gelen VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, oda personeli tarafından karşılandı. Oda personeli ile tek tek tokalaşan Takva, daha sonra beraberinde bulunan yönetim kurulu ve meclis üyeleri ile birlikte makamına geçti. Makamına geçen Takva’ya ilk ziyaret VATSO eski Yönetim Kurulu Başkanı Zahir Kandaşoğlu tarafından gerçekleştirildi. Takva, Kandaşoğlu ile beraberinde bulunan ağabeyi Ahmet Kandaşoğlu ve Vanlı işadamı Refik Kaval’ı kapıda karşıladı.
 

Burada kısa bir açıklama yapan Kandaşoğlu, VATSO’nun Türkiye’de konuşulan ve itibarı olan bir oda olduğunu kaydetti. Yaşanan seçim sürecinin 17 Haziran’da tamamlandığını ve geçmiş defterlerin kapatılması gerektiğini vurgulayan Kandaşoğlu, artık yeni yönetimin öncelik sırasına göre ilin sorunlarını belirleyerek çalışmalara başlaması gerektiğini kaydetti.
 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva’nın oda genel sekreteri olduğu dönemlerde Avrupa Birliği’ne sundukları tüm projelerin başarılı bir şekilde geçtiğini de hatırlatan Kandaşoğlu, “VATSO, bölge odalarına öncülük yapacak bir konumdadır. En önemlisi Avrupa Birliği İş Geliştirme Merkezi (ABİGEM) ve KGF odanın bünyesinde bulunuyor. Oda böyle güzel imkanlara sahiptir. Allah rızası için bu imkanları Vanlıların, tüccar, tacir ve sanayicinin hizmetinde kullanın” dedi.
 

Van’da iş yapan ve işyeri bulunanların arasında ayırım yapılmamasını da isteyen Kandaşoğlu, “Ben başkanlığım döneminde köy ve ilçe farkı gözetmeksizin herkesin kapısını çalıp ziyarete gidiyordum. Siz de esnaflar arasında ayırım yapmadan gidin işyerlerinde ziyaret edin. Sizin bundan sonra ne bir siyasi görüşünüz ne de bir siyasi partiniz var. Sizin tek siyasi görüşünüz gördüğünüz şu VATSO bayrağıdır. Siz buna sahip çıktığınız sürece bende arkanızda yürüyeceğim” diye konuştu.
 

VATSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ise, gerçekleşen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “VATSO’da 7 yıl çalışan biri olarak sizin ilin ekonomisine ne kadar büyük katkınızın olduğunu çok yakinen biliyorum” dedi.
 

Odanın son 10 yılda 50 yıllık bir çalışma yaptığını da dile getiren Takva, “Bizim varlık amacımız, Zahir Beyin belli bir noktaya getirdiği odayı daha iyi bir duruma getirmektir. Bunu yapamayacağımızı anladığımız zaman bu görevi bırakacağız” ifadelerini kullandı.
 

Van’ın ekonomi parametrelerinin istenilen bir durumda olmadığının da altını çizen Takva, “Van, Türkiye’de ekonomik gelişme açısında 77. sırada. Halen açlık sınırında yaşayan birçok insanımız var. Biz Ekonomide Değişim Hareketi ile kurumsal bir birliktelik sağladık. Bir bildirge yayınlayarak yapacaklarımızı kayıt altına aldık” diye konuştu.

Editör: Wan Haber