Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, eşi Elif Tahmazoğlu ile birlikte, hayırsever bir vatandaş tarafından verilip belediye tarafından temizlenen eve taşınan yeni evli Suriyeli çifti ziyaret etti.
Seferpaşa Mahallesi'nde oturan Suriyeli Rule ve Hasan çiftini ziyaret eden Başkan Tahmazoğlu, uzun süre çiftle sohbet ederek, her türlü yardımın bundan sonra da yapılacağını belirtti.
Babası öldükten sonra evin boş durduğunu kaydeden hayırsever vatandaş Şakir Çelikkan, "Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı ilçemize gelen iki aileyi bu eve yerleştirdik. Fakat uzun süre kullanılmadığı için ev kullanılmaz bir duruma gelmişti. Durumu Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'na bildirdik. Başkanımız bu duruma duyarlı davranarak, evin temizliğini yaptırdı. Böylelikle burada iki ailemiz barınmaktadır" dedi.
Suriye'de yaşanan savaştan kaçtıklarını söyleyen Hasan ise, "Üç ay önce evlendik. Yaşanan savaştan dolayı ailemizi kaybettik. Eşimle birlikte Türkiye'ye kaçtık. Sağ olsun Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu ve ev sahibi Şakir Bey bize sahip çıktı. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Burada iş bulursam çalışacağım. Suriye'de inşallah düzelir" diye konuştu.
(MDC-SO-Y)

26.01.2013 11:04:13 TSI

Editör: Wan Haber