Hizmet akışının daha hızlı ve etkin yapılması için vatandaş ile belediye arasında hizmet köprüsü olan muhtarlarla, rutin aralıklarla düzenlenen toplantılarla bir araya gelen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, ilçe genelinde yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, muhtarların sorun ve sıkıntılarını dinledi.
Şahinbey Kültür Merkezinde düzenlenen toplantıya Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ve Şahinbey ilçesi mahalle muhtarları katıldı.
Göreve geldiği günden buyana yapılan hizmetlerle ilgili bilgiler veren Başkan Tahmazoğlu, yüzde sekseni çarpık yapılaşmadan oluşan Şahinbey ilçesinin nüfusunun 800 binlere ulaştığını belirterek, "2009 yılında 92 milyon TL olan bütçemizi 2012 yılında 400 milyon TL'ye çıkardık. Bunun 300 Milyon TL'sini yatırım bütçesi olarak kullandık. Yatırım bütçemiz kapsamında Adil Teymur İmam Hatip ortaokulunu, deniz, güneş ve Kılıçoğlu semt pazarları tamamlandı. Akkent Yüzme havuzu, spor salonu, halı sahalar, hanımlar yüzme, spor ve kültür merkezi, Güneykent kırsal terminal, Yeşilvadi 702 konut, İstiklal semt pazarı, hoşgör sebze hali, Kurbanbaba gençlik merkezi, Çamlıca 1. Etap 379 konut, Mavikent 1260 konut, Şahinbey Belediyesi ilköğretim okulu, Şahinbey Sanayi Sitemiz ve yeşilvadi 1. Etap park çalışmamız devam etmektedir. Sadece 2012 yılında 140 milyon TL'lik kamulaştırma yaptık. Kentsel dönüşüm kapsamında 1343 evin yıkımını gerçekleştirdik. 13 Aralık'ta çevre ve şehircilik bakanımız Erdoğan Bayraktar'ın katılımıyla yıkım yaptığımız kentsel dönüşüm alanında 1. Etap 379 adet Çamlıca konutlarının temelini atacağız. Yine 8 Aralık cumartesi günü Başbakan Yardımcımız Bülent Arınç ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Fatma Şahin'in katılımıyla Akkent Mahallesinde Türkiye'nin en büyük camiinin temelini atacağız ve restorasyonu tamamlanan gümrük hanın resmi açılışını yapacağız" dedi.
İlçe genelinde 50 adet sosyal tesis yapıldığını ve 12 adet tesisin inşasının devam ettiğini kaydeden Başkan Tahmazoğlu, belediye olarak sosyal belediyecilik çalışmalarına büyük önem verdiklerini belirterek, eğitimden kültüre, spordan sanata her alanda halka hizmet götürüldüğünü söyledi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Muhtarlar Derneği Başkanı Ökkeş Titiz ise, bu tür toplantıların daha sık yapılmasının sorunların birebir tartışılması ve çözüme kavuşturulması noktasında önemli olacağını belirterek, "Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğlu'nun yapmış olduğu hizmetleri takdirle karşılıyorum. Bir vatandaş olarak başkanımızla gurur duyuyoruz. Özellikle kentsel dönüşüm projesi kapsamında yaptığı çalışmalar takdire şayan hizmetlerdir" dedi.
Program sonunda mahalleleri ile ilgili muhtarların sorun ve sıkıntılarını tek tek dinleyen Başkan Tahmazoğlu, çözüm noktasında yapılması gereken her türlü çalışmanın yapılacağını belirtti.
Başkan Tahmazoğlu ve muhtar daha sonra ihtiyaç sahibi aileler için belediye tarafından açılan sosyal marketi ve Şahinbey Parkını gezerek, teleferiğe bindi.
(MAD-MAD-ÖZ-Y)

06.12.2012 16:49:15 TSI

Editör: Wan Haber